Türkiye’de hayran olan sadece iki kişi var

Türkiye’de hayran olan sadece iki kişi var
12:00 - Ağustos 14 2020 Cuma

Yaklaşık 70 yıl önce fotoğrafçılık sektöründe piyasayı kasıp kavuran körüklü kameralar artık nadirdir. Türkiye’de iki körüklü makineden teknolojide gelişmeler var. Görünümüyle insanları tarihte keyifli bir yolculuğa çıkaran 1950’li yılların körük makinesi 3 bin lira fiyatına değerleniyor.

“Türkiye’de bu makinelerden iki tane var”

Konuyla ilgili konuşan Eskişehir Antika Derneği Başkan Yardımcısı Zekayi Tarhan, körük makinesi gibi antikaları yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Türkiye’de iki körüklü kameranın 25 yıllık antika eline geçtiğini belirten Tarhan, “Biz kamera, 1950’lerde stüdyo fotoğraflarında kullanılan körük makinesiyiz. Daha sonra onları sahile attı çünkü artık 1980’de dijital fotoğrafçılar. onları bugün yaşatmak için, gelecek kuşaklarımıza aktarmak için sergiliyoruz. Genç kuşak bu körüklü makinelerden pek bir şey bilmiyor, onları tanıtmaya çalışıyoruz. Elimden çıkardığımız en iyi koruma makinesi olarak çalışıyorum. Türkiye iki bende bir “dedi.

“Kitaplarda eşi benzeri olmayan yaşayan bir tarih”

Öğrencilerin fotoğraf alanında eğitime göre körüklü makineye ilgi duyduklarını belirten Tarhan, “Makinemiz her yıl fotoğraf sergilerinde sergileniyor. Makinemizin değeri 3 bin lira. Bunun sebebi de var olması. iki. Rakam düşük olduğunda fiyat yüksek. Oldukça popüler. Özellikle fotoğrafçılık okuyan üniversite öğrencileri. “Gençler ilgi gösteriyor. Pek çok kitapta bulunabilen bir makine değil, yaşayan bir tarih. ”

Çağatay Gür – Mustafa Kaplan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi