Türkiye’de bir ilk … yolcu otobüsleri korosu virüse karşı en güncel projeyi üretti

Türkiye’de bir ilk … yolcu otobüsleri korosu virüse karşı en güncel projeyi üretti
10:00 - Kasım 24 2020 Salı

Korona virüsü salgını nedeniyle şehirlerarası otobüs ulaşımı ağır yaralanırken, insan sirkülasyonu yüksek olan otobüsler için çözüm Bursa’daki bir firmadan geldi. Şehirlerarası yolculuklarda konforun adını değiştiren proje Bursalı Karoser firması tarafından bulundu. 1 + 1 + 1 Şehirlerarası yolcu otobüsü Türkiye’de ilk ve tek, Türkiye’ye örnek olacak.

Türkiye’de casual olarak bilinen 2 + 1 uygulamasının artık 1 + 1 + 1 hayatının geçtiğini belirten Body temsilcisi Sedat Türk, “İhtiyaç duyulan sosyal mesafe salgını üzerinde çalışıyorduk. Sonra böyle bir üretim yapabileceğimize karar verdik. ay “Otobüs topluluğu, aynı aileden başka hiç kimseye çift koltuk veremez. Böyle bir proje ile müşteri kapasitelerini artırdık ”dedi.

Korona virüs salgını ile neler yapılabileceği konusunda araştırmalara başladıklarını belirten My Comfort yetkilisi Arafat Kaya, “Bu projeyi 8 ay önce düşündüm. Otobüs firmalarının şikayetlerini dinledim. Fikrimi diğerleriyle paylaştım. Daha sonra projeyi hayata geçirdik. Yapmak oldu. Bunu biz de başardık. Umarım Türkiye hayırlı olur. Artık bu sistemle yüzde 100 otobüs kapasitesine gidebilir.Yolcu firmaları şu anda yüzde 20 kapasite çalışıyor. herkes bu oturma sistemine sahip. Tüm ruhsatlara sahibiz. 2 + 2 Otobüslerde yolcu kapasitesi 46 kişi iken, 2 + 1 otobüslerde bu sayı 40’a düşüyor ancak corona virüs salgınında onları gezdirdiğimizde karşılık geldi. 27 kişiye. Şimdi 38 kişiyi bu 1 + 1 + 1 otobüste taşıyabiliyoruz.Koltuklar birbirinden bağımsız, şu anda yurt dışından da talep var, dünyada örnekler var. bu projemizi görmek istiyorum en kısa zamanda olur “dedi.

Abdullah Çibir – Samet Doğru

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi