Türkiye ve NATO ortak bildirisi

Türkiye ve NATO ortak bildirisi
15:00 - Ekim 5 2020 Pazartesi

Bakan Çavuşoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle;

“Müttefik olarak, NATO’nun diğer müttefikleri ile sorunlarımızı gündemine getirmeye çalışıyoruz. Doğu Akdeniz’de yaşanan olayların ardından kendimizi ve onların çıkarlarını korumak için Türkiye olarak hem Kıbrıslı Türkleri korumak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Müttefikler arasında kazanılan tecrübenin olmasını istemiyoruz “

“NATO’nun Türkiye’sini revize etmek için destek vermemiz gerekiyor. İdlib’deki olaylarda NATO’dan destek istedik. Burada bize destek verdiklerini görüyoruz.”

“Afganistan’dan aceleyle çekilmenin doğru olmadığını düşünüyoruz.”

“Akdeniz’deki Kıbrıs Türk halklarını koruyacağız.”

“Bugün Irak farklı sorunlarla karşı karşıya, kapasitesinin artırılması gerekiyor.”

“Terörizmle mücadelemizde NATO müttefiklerinden daha somut destek bekliyoruz. Destek sağlayamazlarsa terör örgütlerini desteklememeliler.”

“NATO müttefikleri olarak savunma sanayisinin ihtiyaçlarını kendi evimizde karşılamamız gerekiyor. Türkiye temel ihtiyaçları karşılamalı. Mesele sadece hava savunma sistemi değil. Müttefiklerin farklı nedenleri birbirini zahmetsiz kılmak için. “

“Ermenistan’ın sivillere saldırması yeni değil. Ermenistan önce çatışma hattında hem askerlere hem de sivillere saldırdı. Son günlerde sıkışıp kalan Ermenistan da Bakü’ye yakın yerlere füze göndermeye başladı. Bu aslında bir savaş suçudur. . Azerbaycan kendi toprağı için savaşıyor. Her şeyden önce herkes. ” önce Azerbaycan’ı desteklemesi gerekiyor. “

“Fransa Ermenistan’ı açıkça destekledi. Ne yazık ki işgal altındaki Karabağ ve Azerbaycan topraklarında 30 yıldır somut bir öneri sunulmadı.”

“(Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki gerilim hakkında) Herkes güçlü olanın yanında dursun. Azerbaycan’ın talep ettiği üzere başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Cumhurbaşkanımıza destek vereceğimizi söyledik.”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in açıklamalarından satırbaşları:

“NATO, Türkiye’nin etrafındaki güvenlik durumu ciddi. Diğer müttefikler Türkiye’ye desteğimizi artırma kararı alıyorlar. Türkiye, NATO’nun güvenliği için önemlidir” dedi.

“Bugünün en önemli sorunlarıyla başa çıkma şansı bulduk. Bugün bu konuları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğiz” dedi.

“Türkiye S-400 savunma sistemini almalı bizim için sorun teşkil ediyor. Türkiye’nin S-400’üne alternatif bulmak için aradık” dedi.

“(Dağlık Karabağ hakkında) Tüm taraflara çatışmaları bir an önce durdurmaları gerektiği mesajını vermeliyiz. Dağlık Karabağ sorununun askeri bir çözümü yok” dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi