Türkiye için tarihi bir gün Bursa tOGGer’de temeli atıldı

Türkiye için tarihi bir gün Bursa tOGGer’de temeli atıldı
22:00 - Temmuz 18 2020 Cumartesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bursa’da 2 yıl tamamlandıktan sonra beş bin kişiyi istihdam edecek, 22 milyar liralık bütçeyle Türkiye otomobilleri üretilecek olan TOGG Mühendislik, Tasarım ve Üretim Tesisi inşaatın temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyanın birçok yerinde ses çıkardı. On yıllardır özlemini çektiği bu projede milletimiz büyük bir iyilik gösterdi. Meyve taşıyan ağaç taşlanır. Altmış yıl sonra bile halkımızın umduğu gibi bazı çevrelerin kabusu oldu. Ülkemizin güçlenmesinden ve artan özgüveninden rahatsız olanlar yoğun bir smear kampanyası başlattı. Hayatlarında ülke ve ulusun iyiliği için tek bir çivi çakmayanlar, korodaki iftiralara karşı yarışmaya başladı. 83 milyon sevinçle ortak olmak yerine, komik nedenlerle halka açık bir arayışa girdiler. Otomobilin manşetleri ve farları ile, aslında kendi seviyelerini, kendi cehaletlerini ve aşağılık komplekslerini ortaya çıkardılar. Tüm çabalarına rağmen, şükürler olsun ki projede herhangi bir kusur bulamadılar. ”

Projeye karşı iftira kampanyası başlatanlarla konuşan Erdoğan, “Onlarla dalga geçmek amacıyla aldıkları tüm manşetler döndü, dolaştılar ve onları vuranların eline ve yüzüne düştüler. 83 milyonun tamamı, gençler ve milletimizin her bireyi, ülkemizin gücünü temsil eden bu projeyi benimsedi. Yıllarca içeriden ve dışarıdan sabotaj yapılan bir rüya karşısında milyonlarca kalp yine heyecanlandı. Ülkemizin bu beklentilerini boşa harcamamak için koronaya rağmen gece gündüz çalıştık. Tüm dünya yatırım veya askıya alma, Türkiye’de sağlıktan ulaştırmaya kadar her alanda enerji ve çevre projelerimizi hızlandırdığımız bir zamanda durdu. Salgın sırasında başlattığımız projeler, sulama tesisleri, ulusal bahçeler, hizmet yarışımızın yeni katılımları olarak tüm ülkemizde yükseldi. Bugün hep birlikte yatırımımızın temelini attığımız Türkiye altın zincir halkaları araba fabrikası burada.

Bugün, sadece yeni bir yatırım başlatmanın sevincinin değil, aynı zamanda salgına rağmen büyük bir projenin haklı gururunu yaşıyoruz. Arabayı tanıttığımızda, bunların nerede üretileceğini soranlara ve tasarım aşamasında projeyi söndürmeye çalışanlara en iyi cevabı veriyoruz. Bugün inşa etmeye başlayacağımız sadece bir fabrika değil. Bu, fabrikanın insanların zihnindeki algısını kökten değiştirecek farklı tesislere sahip büyük bir üretim kompleksidir.

Ulusal arabalarımızın üretim öncesi ve üretim sonrası tüm süreçlerini burada yöneteceğiz. Başka bir deyişle, üretilecek tüm otomobillerin Ar-Ge ve tasarımı buradan yapılacaktır. Burada seri üretime tekrar başlanacak. Fabrikamız test ve müşteri deneyimi parkı ile insanlarımıza doğrudan hizmet verecektir. Çocuklar ve gençler burada yeni teknolojilerle tanışacaklar. Ayrıca çevre duyarlılığımızı en üst düzeyde tutuyoruz. Üretim ve fabrika inşaatlarında çevre dostu teknolojilerle bu alanda çıtayı daha da yükseltiyoruz. Büyük, güçlü ve yenilikçi bir ülke vizyonumuzun sembollerinden biri olacak bu çalışmanın genç nesillere ilham vereceğine inanıyoruz. Geçmişe katkıda bulunanları ve geçecek olanları kutluyorum ”dedi.

Dünyadaki tüm başarıların arkasında azim, cesaret ve mücadele olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Unutmayalım, başarıya giden yol genellikle engeller, mayınlar, sabotaj ve hatta ihanetle doludur. hepsi bir kavgada Türkiye yüzyıldan fazla bir gelişme yaşamıştır. Ülkemizin, özellikle ekonomi, üretim, sanayi, finans, dış politika ve güvenlik alanındaki tüm hareketleri gizli bir elin müdahalesi ile her zaman önlenmiştir. Nuri Demirağ’ın uçak fabrikası, Nuri Killigil’in modern silah ve mühimmat fabrikası, geç Erbakan öğretmenimizin gümüş motor projesi her zaman biri tarafından sabote edildi. ”

“Türkiye şeftali yerine onlar tarafından geliştirilen motorlar üretmeye hazırlanıyor”

Otomobil endüstrisinde ülkemizin önünde yeni bir yol açacak olan Devrim otomobili girişiminin çok basit nedenlerle rafa kaldırıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

“Rahmetli Erbakan, Türkiye’nin şeftali yerine öğretmenimizle motor üretmek istediğini dile getirdi. Ne yazık ki, ürettiği şeyi dünyaya tasarlayan, geliştiren, üreten ve ihraç eden ülke idealimiz gerçeğe dönüşmedi. elde edemiyoruz, üretemiyoruz, o lobi satamaz üretsek her seferinde Türkiye’ye bağımlı hale getirmek için harekete geçti.

Özellikle Devrim aracının hepimizin bildiği üzücü hikayesi bize finansal ve yerli üretim hamlelerinin ihtişamını gösteriyor. Düşünce aşamasında önlenmeye çalışılan bu projenin her aşaması ayrı bir utanç ve muafiyet kaynağıdır. Bu otomobilin fizibilitesinin tartışıldığı 1961 otomobil endüstrisi kongresinden bir fıkra paylaşmak istiyorum. Amacıyla, Türkiye’de çürüterek araba düşünülemez, kongre birçok mühendis ve akademisyen katının yerli yetenekleri ile ilk otomobili üretmektir. Usta mühendis Şükrü Er. Neredeyse karşılaştığı zorlukları şöyle tarif etti: (Tartışmanın bir tarafından yapacağımızı söyleyen birkaç girişimci ve diğer taraftan yapamayacağınızı söyleyen birkaç ithalatçı ve politikacı vardı.

Birincisi bilgiye sığındı, üniversite ikincisine para kazandı ve Hilton’da farklı gruplarla basın toplantısı düzenledi. İthalatçılar acele ediyor. Yılda bir milyar lira satış. Propaganda için her türlü masrafları karşılarlar. Büyük gazeteler ithalatçıların vücudunda konuya karşı acımasız bir savaş açtılar). Şükrü Er’in dediği gibi, Devrim arabaları en başından beri yetim kalmıştı ve basında, bürokraside ve siyasetteki uzantılarla basit nedenlerle devre dışı bırakılmıştı ”.

“60 yıl önce bileme makineleri ile saldırdılar”

Türkiye gazeteleri 60 yıl önce yeni arabalarını açtıklarında kendilerini eleştirdiler, bu şekilde sadece kalemşor Cumhurbaşkanı Erdoğan ile araba devrimine saldırdıklarını söyledi, “Bu iftira zamanı, tıpkı CHP medyası gibi O dönemin CHP zihniyet gazetelerine baktığımızda yerli otomobil fabrikasının konusu boş, diyorlar, daha fazla vida, kablo üretemiyoruz, ülkemizde CHP’den Ulusal kaynakların otomobil endüstrisine yönlendirilmesinin, kaynak israfından başka bir şey ifade etmediğini söyleyen CHP politikacılarının bir utanç belgesi olarak hala arşivlerimizde olduğunu görüyoruz. . ”

“İncileri çıkarmak için atım yemeye hazırız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İncileri denizin dibinden çıkarmak isteyen vurguncuları yemeyi göze almak. Ülkemizin hayatta kalması ve milletimizin barışı için giydiğimiz bu huzurlu yol için vurgunculuk yeme riskini aldık. Son 18 yılda neler başardık. Engelleme girişimlerine rağmen sabotaj yapmayı başardık. Attığımız her adımda, paradan para kazanmaya alışkın olan sellerin ve kriz ve kaostan beslenen parazitlerin direnişi ile karşılaştık. Sadece vesayet, bürokratik oligarşi, zihniyet iş olarak değil, zihniyet olarak iş değil, istemezükç mücadelesi ile Türkiye’nin lobiyl başına 80 yıla istila ettiği mücadelesini de veriyoruz. Nuri Demirağ, Vecihi Hürkuş ve Nuri Killigil gibi vatan ve ulus severlerin projelerini sabote etmeye çalışanlar da projelerimizi sabote etmeye çalıştılar. İnsansız hava araçlarının geçmişte bugün yaşadıkları zorluklara şahsen şahit oldum. Terörle mücadeledeki başarısına rağmen, SİHA ve İHA’larımız hala CHP ve ortaklarının hedefi. “Makarna üreticisi, kömür adamı, karnını kayan adam” diyerek aşağılanıyorlar.

“Hem şeytanın taşlanarak hem de tavafımız var”

Erdoğan, şeytan öğütürken sünneti taşıdıklarını söyledi, “Son 18 yılda tabiri caizse hem şeytan hem de tavafımız var. Tüm sıkıntı ve eksikliklerin büyüklüğü karşısında geri adım atmadık. Hiç ümitsizliğe kapılmadık. Ne dedik? Beş cesur adam dedik. Sonunda beş cesur adamla yola çıktı. Ölüm yok, dönüş yok. Herhangi bir aksilik, bu, bu oldu. Devletimizin hazinesi ve maliyesi bu işi bitirmek için yeterlidir. CHP’nin kama politikasına rağmen nihayet ülkemizi sanayiden üretime, sağlıktan ulusal teknolojiye kadar her alanda hayal ettik. Bu ülkede bulunduğumuz için bu ulus Türkiye’nin potansiyelini güveniyoruz.biz, Türk ulusunun zorluklarıyla başa çıkma kararlılığına inanıyoruz. İnanç varsa, sloganla da hareket ederiz. Milletimiz bu samimiyeti görüyor ve destekliyor. 27 Aralık’ta halka sunduğumuz bu proje milletimizce büyük beğeni topladı.

Anketler, ülkemizin bu projeye destek oranının yüzde 85’in üzerinde olduğunu gösterdi. Salgın döneminde, fabrika inşaatına başlamak için tüm süreçleri tamamlarken, 78 Türk firmasından oluşan tedarikçi seçiminin çoğunu tamamladık. Kayıt bitti. Rusya, Güney Kore ve ABD’de tasarım çalışmaları devam ediyor. ”

“Yerli otomobilin lityum bor atıklarından üretilecek”

Bursa’nın da bir ödeme aracı olduğunun altını çizen Erdoğan, “2020 yılında yerli otomobili banttan çıkarmayı planlıyoruz. Ülkemizde en yüksek lokasyona sahip ilk üretilen otomobil olacak. 4 binden fazla vatandaş istihdam edilecek. Ayrıca, bölgedeki üniversitelerle işbirliği içinde, sanayi kuruluşlarına nitelikli işgücü getireceğiz. Yeni fikirler ortaya çıkacak. Türkiye’nin arabası zaten yolda. Temiz girişimler zaten katıldı. Küresel bir girişimci olma potansiyeline sahiptirler. Yerli aracın ayırt edici özelliği elektrikli. Eti Maden Fabrikamız bor kaynaklarından lityum üretmeye çalışıyor. Lityum, bor atığı geri kazanılarak üretilecektir. Durmaksızın. devam et. Türkiye’nin Eti Madeni gerekli tüm lityum elle üretme potansiyeline sahiptir. Dünya liginde oyuncu olmaya hazırız. Endüstrinin altın üçgeni Gemlik. Mevcut projelerimizi Türkiye’nin alnında alacağız. Bu rüyayı gerçekleştirmek için yola çıktığımızda, bu çalışmayı TOBB’a verdik. ”

“Devrim otomobilini müzeye kınayanlar, çağın otomobillerinin bu yollarda kullanılmasını engellemeyecekler”

Erdoğan, “Dünya çapında 600 bin kişinin hayatına mal olan korona virüsü salgınının yaralarını iyileştirmeye başladık. Ekonomimiz ciddi ve hızlı bir toparlanma sürecine girmiştir. Sanayi üretimi Mayıs ayında Nisan ayına göre yüzde 17,4 arttı. Mayıs ayında en hızlı toparlanan ilk üç ülke arasındayız. Amerika, Çin, Almanya ve Güney Kore ve Rusya gibi ülkeleri geride bıraktık. Sadece indekslere bakarak konuşmuyoruz. Sahadan aldığımız bilgiler tam olarak bunu doğrulamaktadır. Ülke çapında yeni işletmeler faaliyet gösteriyor. Sadece haziran ayında 421 yeni sanayi kuruluşu kuruldu.

Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 91 arttı. Yılın ilk yarısında OSB’lerde sadece 606 sanayi tesisi faaliyete geçti. Özel sektör yaklaşık 9 milyar lira yatırım yaptı. Haziran ayında aylık belge kaydını 859 yatırım teşvik belgesi ile kırdık. 129 binden fazla vatandaşa yeni iş imkanları sağlanacak. Sanayide elektrik tüketimi, Temmuz ve Haziran aylarının ilk haftasında aynı Mayıs ve Haziran aylarını terk etmiştir. Yatırım, üretim, işletme ve istihdamı destekliyoruz. Şirketlerin de bazı sorumlulukları var. Reel sektörün ihracat ve katma değeri yüksek ürünlere yönelmesini istiyoruz.

Özellikle yenilikçi projelere odaklanmanızı bekliyoruz. Tek sermayesi bu ulusa kötümserlik kazandırmak olan hayır kurumlarına dikkat etmeyin. Kararımızı kırmaya çalışanlara asla yapamayacağımızı, üretemeyeceğimizi söyleyerek prim vermeyin. Siyasi podyumu iftira eden, bu ülke için hayali veya hedefi olmayanları asla dikkate almayın. İnanmanın başarının yarısı olduğunu unutmayın. Başarılı olmak, çaba, sabır ve cesaretin en tatlı meyvesidir. Üyesi olmaktan gurur duyduğumuz bu ulus, geçmişi mücadele ve zaferle dolu bir nekip ulusudur. Türkiye’nin tarihi, değeri, coğrafyası, beşeri sermayesi üretim kapasitesine sahip büyük ve güçlü bir ülke. Bir devlet ve ulus olarak ileri geri çalışırsak üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir engel yoktur. Devrimci arabalardan 60 yıl sonra gerçeğe dönüştüğümüz başarı hikayesi bunun en güzel örneğidir. Devrim otomobilini müzeye kınayanlar, dönemin otomobillerinin bu yollarda kullanılmasını engellemeyeceklerdir. Projenin şimdiden faydalı olmasını dilerim. ”

Temel atma töreninde Sanayi Bakanı Mustafa Varank, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Başkan Yardımcısı Fuat Oktay, TOBB ve TOGG Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, eski Başbakan Binali Yıldırım ve Bursa milletvekilleri ve belediye başkanları, belediye başkanları ve protokol üyeleri katıldı.

Bursa’nın Gemlik ilçesinde Gençali Mahallesi yakınlarındaki askeri alanda inşa edilecek fabrika inşaatında 2 bin kişi çalışacak. İşletme aşamasında, 2023 ve 4,323 yılları için 2032’ye kadar 2.420 kişinin istihdam edilmesi öngörülmektedir. Projenin arazi hazırlama ve inşaat aşamasında 50 kamyon, 10 kule vinç, beş mobil vinç, beş ekskavatör, beş kazık makinesi, 20 mikser, üç beton pompası ve beş jet enjeksiyon makinesi kullanılacaktır. Projenin inşaat aşamasında gerçekleştirilecek arazi hazırlama ve kazı çalışmaları günde 24 saat olmak üzere 25 günde tamamlanacaktır.

ÇED raporunda, Türkiye’nin Otomobil Ortak Girişim Grubu (TOGG) Bu proje gerçekleştirme projelendirme, ön mühendislik, izin, inşaat, mekanik, elektrik, sıhhi tesisat, ekipman, kurulum, devreye alma, ürün geliştirme, pazarlama kalemleri dahil toplam maliyeti 22 milyar lira.

TOGG Tesisi 1,2 milyon metrekarelik bir alan üzerine kuruludur. İnşaatın 18 ayda tamamlanması ve 2021’de başlangıç hattı montajının yapılması hedeflenmektedir.

TOGG Tesislerinde 2023 yılına kadar kademeli olarak 4.300 kişinin istihdam edilmesi planlanmaktadır. TOGG Tesisi, TOGG’nin “Hareketlilik Ekosistemi” kurma hedefinin en önemli dayanaklarından biri olacaktır. Tesiste, 2030 yılına kadar, 2022’nin sonundaki banttan ilk seri üretim aracını indirdikten sonra, fikri ve sınai mülkiyet hakları tamamen sahip olunan 5 farklı modelden toplam 1 milyon araç dünya otomotivini karşılayacak Market.

TOGG’nin Türkiye’de başlattığı kampanyanın özel bir haftası bu tesiste ve tüm heyecana ortak oldu. Bu tarihsel anın izini bırakmak isteyenler için ‘neonatasteenim.com web sitesinde isimlerini yazma, görsellerini oluşturma ve paylaşma fırsatı yaratıldı. Yüz binlerce insan, ana ortak olmak için tarihlerini kaydetti. Bu site üzerinden kaydolanların isimleri bir kapsül aracılığıyla bu tesise dayanacaktır.

Ahmet Faruk Sarıkoç – İsmail Coşkun – Hurşit Topal

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi