Türkiye, havacılıkta 5. Ülkede en hızlı toparlanma oldu

Türkiye, havacılıkta 5. Ülkede en hızlı toparlanma oldu
13:00 - Ekim 20 2020 Salı

2020 yılının başında ortaya çıkan ve tüm dünyaya hızla yayılan COVID-19 salgını, seyahat yasağı, fiziksel izolasyon ve karantina gibi uygulamalar nedeniyle turizm ve eğlence sektörünü de önemli ölçüde etkiledi. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) verilerine göre yılın ilk 7 ayında yurt dışı yolcu sayısı yüzde 65 azalırken, dünya genelinde turizm gelirleri 460 milyar dolar azaldı.

Küresel ticaretin nabzını tutan ödeme sistemlerinin lideri Mastercard, Recovery Insights: Travel Check-In raporu ile turizm ve eğlence sektörlerindeki toparlanmayı mercek altına aldı. Havacılık ve konaklama gibi sektörlerin yanı sıra restoran ve kafe gibi yerlere yapılan harcamaları da içeren rapora göre Avrupa bölgesel seyahat avantajı nedeniyle başı çekiyor. Büyük bir coğrafyaya ve kalabalık nüfusa sahip bazı ülkelerde, özellikle Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin’de (BRIC) toparlanma iç hat uçuşlarından geldi. Çin ve Rusya’nın havacılık sektörünün canlanmasında küresel uçuşlar önemli rol oynarken Brezilya ve Hindistan’da bölgesel uçuşlar etkili oldu.

Havacılığın hızla toparlandığı ülkeler olarak Çin ve Rusya dikkat çekerken, Hindistan ve Brezilya sekizinci ve dokuzuncu sırada yer aldı. Türkiye halen geniş bir iç coğrafyadan kaynaklanıyor ve özellikle Avrupa’dan uçuşta havacılığın etkisiyle en hızlı toparlanmayı yaşayan beşinci ülke oldu.

Tuncer Cengiz

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi