Türkiye Genelinde Bazı Kuyumcular Alımları Durdurdu

Türkiye Genelinde Bazı Kuyumcular Alımları Durdurdu
14:52 - Aralık 13 2021 Pazartesi

Altın fiyatının 815 TL seviyesini aşmasının ardından Türkiye genelinde bazı kuyumcular alım işlemlerini durdururken satışlar ise devam etti. Dolar kurunun 14.75 TL seviyesine kadar ulaşması sonrasında altın fiyatında da tarihi rekorlar kırılırken, Sivas ve diğer tüm illerde bazı kuyumcular kapılarını kapattı.

Bazı kuyumcular hem alım hem satım işlemlerini durdururken, Sivas’ta ise bazı kuyumcuların en yoğun günlerinden birini yaşadıkları ve il genelinde kuyumcuların önünde coronavirüs önlemleri nedeniyle zaman zaman sıra oluştuğu paylaşıldı. Sosyal medyada altın alıp satamadığını belirten vatandaşlar, “Döviz fiyatlarında yaşanan artış ve altının rekor kırmasının ardından kuyumcularda işlem yapmak mümkün değil” paylaşımında bulundular.

“Sivaslılar Altına İlgi Gösteriyor”

Sivas’ta hizmet veren kuyumcular, il genelinde altına talebin fazla olduğunu, Sivaslı tüketicilerin altın yatırımını tercih ettiklerini belirtirken, kuyumcuların kur değişimi ve fiyatlarda yaşanan oynaklık nedeniyle alım ve satım hizmetini zaman zaman durdurdukları, bazı kuyumcuların ise daha düşük fiyata alım yaparak daha yüksek fiyata satış yaptıkları paylaşıldı. Dolar fiyatı gün içerisinde 14.75 TL’ye ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırmış ve hemen ardından gram altın 815 TL seviyesini aşmıştı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi