Türkiye büyüyor, Fransa paniğe kapılıyor

Türkiye büyüyor, Fransa paniğe kapılıyor
05:00 - Ağustos 14 2020 Cuma

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un her adımını rahatsız eden Türkiye’nin dış politikası, başta Ortadoğu ve Kuzey Afrika olmak üzere Fransa’nın çeşitli girişimlerinin sömürge günlerine geri dönmesine neden oluyor ama Türkiye her seferinde karşımıza çıkıyor. Suriye’de terör örgütleri için aşırı zıtlık politikası yürüten ve Suriye’de Libya’da Macron, Hafter darbe sözü, Akdeniz’deki çete gazını destekliyor. Fransa’nın doğal kaynaklardan çıkarılması için Türkiye’den bir pay almak için yarışmayı bırak; Yunanistan, Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), İsrail ve Mısır’ı açıkça destekledi. Fransa, son gerilimden yararlanarak GRKY’ye 2 Rafale savaş uçağı ve bir savaş gemisi göndererek Yunan ordusuyla tatbikat yaptı.

KARIŞIK LÜBNAN

Beyrut Limanı’ndaki patlamanın ardından, Macron’un ziyaretiyle birlikte “Fransa bizi 10 yıl yönetsin” kampanyasının eşlik ettiği ülkede protestolar başladı. Macron’un “çok taraflılığa ve Lübnan halkının çıkarlarına inanması, Fransa kendi rolünü oynamazsa, Lübnan’ın içişlerine karışan Türkler, İranlılar ve Suudlar ve bölgedeki diğer güçler olacaktır. Ankara, Lübnan halkına karşı bunu kendi jeopolitik ve ekonomik çıkarları için yapacaklarının sözlerine tepki gösterdi.

Türkiye, Suriye ve Kuzey Irak, terörle mücadele operasyonları, Doğu Akdeniz’de sondaj faaliyetleri ve Türkiye’nin AB’ye tam üyeliği yerine Fransa’nın Libya hükümetinin varlığından duyduğu hoşnutsuzluğu gizleyen “imtiyazlık ortaklığı” öne sürüyor. Avrupa’daki Ermeni lobisinin en etkili adresi Fransa skandal kararlar alıyor. Şimdiye kadar 10 AB devleti sözde ‘Ermeni soykırımını’ kabul ederken, Fransa yolu açtı. Fransa, NATO kararında Türkiye karşısında. PKK ve FETÖ teröristleri için Fransa, Avrupa’nın en güvenli limanlarından biridir.

Türkiye Gazetesi

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi