Turkcell Fiber İnternet Ağını Genişletiyor

Turkcell Fiber İnternet Ağını Genişletiyor
10:24 - Kasım 27 2021 Cumartesi

Turkcell fiber internet ağını genişletme kararı aldı. Aldığı karar ile birlikte firma Türkiye’nin tamamına yayılmak istediğini de açıkladı.

Fiber internet, günümüzün en önemli ihtiyaçlarından birisi haline geldi. Evden çalışmanın yaygınlaşması, insanların interneti daha aktif kullanması ve daha pek çok sebeple internet vazgeçilmezler arasında yer alıyor. İnternet dünyasının daha da gelişmesiyle beraber firmalar da bu çağa ayak uydurmaya çalışıyor. Bunlardan birisi de Turkcell olarak karşımıza çıkmakta. Turkcell, atmış olduğu yeni adımdan bahsetti.

Turkcell Fiber İnternet Yeni İllere Geliyor

Turkcell, hem mobil operatör hem de internet konusunda en iyi hizmeti sunmaya çalışan firmalardan birisi olmakta. Günümüzün en büyük markaları arasında yer alan Turkcell, internet konusunda da etkili olmaya çalışıyor. Firma, aldığı yeni bir karar ile beraber fiber internet altyapısını 4 şehre getirme kararı aldı. Firma, yaptığı açıklamada Turkcell’in fiber omurgasının Türkiye’nin 81 ilinde mevcut olduğunu belirtirken yeni amaçlarının her şehre fiber döşemek olduğunu ifade ediyor.

Turkcell Fiber İnternet

Alınan bu karar ile birlikte ilk olarak Afyon, Uşak, Ordu ve Sivas ilinde fiber altyapı döşeme çalışmasının başlayacağı duyuruldu. Bu dört şehirde aynı anda başlayacak olan altyapı çalışması ile beraber 4.4 milyon kişinin fiber altyapıya kavuşacağı dile getiriliyor. Bu şehirlere sağlanacak olan fiber altyapı ile birlikte 270 milyon TL’lik ek bütçe ayrıldığını açıklayan Turkcell, son 10 yılda bu alanda 7.6 milyar TL’lik yatırım yapıldığını da dile getiriyor.

Turkcell fiber internet konusunda daha fazla ile yayılmayı düşünürken firmanın fiber internet tarihini incelediğimizde ilk olarak 2007 yılında bu hizmete başladığı görülüyor. O dönemde kullanıcılara 100 Mbps hıza kadar internet sunan firma 2011 yılında en yüksek hızı 1 Gbps seviyesine ulaştırdı. Yapmış olduğu altyapı yatırımları ile beraber internet altyapısını daha da geliştiren Turkcell, günümüze 10 Gbps internet hızı sunabilecek kapasiteye ulaştı. Firma, bu alanda gelişmelerine devam ederek daha çok şehirde etkili bir altyapı sunmayı hedefliyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi