Türk Telekom’dan rekor büyüme!

Türk Telekom’dan rekor büyüme!
15:20 - Temmuz 28 2019 Pazar

Yapılan açıklamaya göre Türk Telekom, son 11 yılın en büyük büyüme rakamlarına ulaşıp, abone sayısını 1 milyon 57 bin arttırdı.  İlk 6 ayda yüzde 15.8 büyüme gerçekleştiren Türk Telekom, 47 milyon gibi rekor bir abone sayısına ulaştı. 2019 Haziran ayına kadar olan verilere göre Türk Telekom’un net karı ise 745 milyon TL olarak belirlendi.

2019 Ocak-Haziran ayı finansal raporlarını değerlendirmeye alan Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, “Sürdürülebilir etkin gider yönetimi ve verimlilik programlarının istikrarlı bir şekilde uygulanması sayesinde gelirlerimiz ile birlikte FAVÖK ve FAVÖK marjımızı da rekor seviyeye çıkararak 2008’deki halka arzdan bu yana en yüksek ilk altı aylık değerine ulaştırdık. Doğru strateji, uygulama ve de etkin gider yönetimi sayesinde 2019’un ilk altı ayında 745 milyon TL net kâr elde ettik.

Yılın ilk altı aylık döneminde kaydettiğimiz finansal ve operasyonel sonuçlar, abone artışına odaklanan, operasyonel verimliliği hedefleyen ve müşteri deneyimini önemseyen stratejimizi yüksek enerjimizle birleştirerek başarıyla yürüttüğümüzü ortaya koyuyor. Türkiye’nin ilk entegre telekomünikasyon şirketi olarak, farklı müşteri ihtiyaçlarını hedef alan geniş ürün yelpazemizle en iyi müşteri deneyimine odaklanarak sürdürülebilir büyüme sağlamaya devam edeceğiz.” Açıklamalarında bulundu.

BORÇLULUK ORANI DİĞER OPERATÖRLERE GÖRE DAHA DÜŞÜK

Borçluluk oranının diğer büyük operatörlere göre daha düşük olduğunu belirten Doany, “Döviz etkisinden korunmak için kullandığımız türev ürünlerin de etkisiyle, 2018’in ilk yarısında 2,4 milyar dolar eşdeğerinde olan net açık yabancı para pozisyonumuzu 2019’un ilk altı ayı itibarıyla 794 milyon dolara düşürmüş bulunmaktayız. Borçluluk oranımız da dünyadaki benzer diğer büyük telekom operatörlerinden daha düşük seviyede seyrediyor. Türk Telekom’un geçen yılın ilk yarısı 1,93 olan borçluluk oranı (Net Borç/FAVÖK), 30 Haziran 2019 itibarıyla 1,76 puana inmiş durumda. Yabancı para riskinden ve de borçluluktan bu denli hızlı bir şekilde arınmış güçlü bilanço ile tüm paydaşlarımız için daha öngörülebilir bir net kâr akışı sağlayacağız” dedi.

FİBERLEŞME ORANI EN YÜKSEK ÜLKELERDEN BİRİYİZ

Fiberleşme oranına değinen Doany, ““Fiber hane erişimimiz 19,4 milyonu aşarken Türkiye’yi 5G’ye hazırlayacak olan fiber altyapıyı geliştirmeyi de ihmal etmiyoruz. Hız kesmeden gerçekleştirdiğimiz fiber yatırımlarımız sonucunda Türkiye’nin 81 ilindeki fiber altyapımızı 289 bin kilometreye çıkarmış bulunuyoruz. OECD tarafından açıklanan fiberleşme raporuna göre Türkiye, coğrafi şartlarının zorluğuna rağmen abone fiberleşme oranlarında ABD, dahası AB bölgesindeki İtalya, İngiltere ve Almanya gibi pek çok ülkenin de önünde yer alıyor. Almanya’nın abone fiberleşme oranı yüzde 3, İngiltere’nin yüzde 2 iken Türkiye’de bu oran Türk Telekom’un öncülüğünde yüzde 20’leri aşmış durumda. Fiberin yaygınlaşması için kritik öneme sahip olan Sahaya-Kadar-Fiber (FTTS) çözümlerimizle mobil operatörlere yüksek kalitede bant genişliği ve düşük gecikmeli hizmet sunacak modeller için sağlam bir zemin oluşturacağız” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK VERİ MERKEZİ

“Yeni anlık mesajlaşma uygulamamız LAFF gibi geliştirdiğimiz yerli ve milli teknolojilerle, Türkiye’nin verisinin yurt içinde kalmasına katkı sağlıyoruz. Türkiye’nin en büyük veri merkezi ve en büyük siber güvenlik merkezinde sunduğumuz Türkiye’nin en kapsamlı siber güvenlik hizmetleri ile hem Türkiye’mizin verisini hem de ülkemizin en stratejik ve seçkin şirketlerini siber tehditlere karşı aralıksız bir şekilde koruyarak ulusal güvenliğimizi sağlamak adına önemli bir görevi yerine getiriyoruz. Önümüzdeki dönemde de sağlam ve güçlü nakit akışı oluşturmadaki etkin yönetim performansımızla birlikte kârlı büyümeye; dijitalleşme ve ‘daha fazla değer üreten, daha adil paylaşan, daha güçlü ve müreffeh Türkiye’ vizyonuyla 2023 hedeflerine ulaşma yolunda ülke ekonomisine yatırıma; büyürken büyütmeye ve Türkiye’yi geleceğe bağlamaya devam edeceğiz.”

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi