Türk Pilotları F-35 Savaş Uçağı Eğitimine Alınmıyor

Türk Pilotları F-35 Savaş Uçağı Eğitimine Alınmıyor
13:36 - Haziran 7 2019 Cuma

Haber 2 Amerikalı kaynağa dayandırılarak verildi. ABD yakın bir zamanda F -35 savaş uçaklarının kullanılmasına dair bir eğitim programı kapsamında ABD’ye gelmek üzere hareket edecek olan Türk pilotlarının kabul edilmemesi yönünde bir karar aldı. Bu iddia İngiltere medyasında yer aldı.

İngiltere medyasında yer alan iddialara göre;  Türkiye’nin Rusya’dan S – 400 füze sistemlerini almak konusundaki kararının ardından ABD de F -35 savaş uçakları konusunda verilecek olan eğitimlere Türk pilotlarının alınmaması kararı alındığı bildirildi. Ancak Türkiye S – 400 füze sistemlerinin alınmasından vazgeçerse söz konusu karardan ABD yönetiminin vazgeçeceği de belirtildi.

Türk Pilotları F -35 Savaş Uçağı Eğitimine Alınmıyor

ABD’nin Türk pilotların F -35 savaş uçaklarına dair eğitim programlarına alınmaması kararı aldığı iddiası İngiltere medyasında yer aldı. Haberin detayında söz konusu kararın bundan sonraki eğitim programlarından da Türk pilotlarının etkileneceği belirtildi.

29 Mayıs itibariyle İngiliz medyasında yer alan haberlerde ABD yönetiminin F -35 savaş uçaklarının eğitimine Türk pilotlarının dahil edilmemesinin düşünüldüğü belirtilmişti. Bu yazıdan sonra ortaya çıkan bu yeni iddialar; ABD ve Türkiye arasında gerilimli bir sürecin yaşanıldığı yorumlarına neden oluyor.

 

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi