Türk mühendislerinden silah endüstrisine yön verecek yenilik: CAS

Türk mühendislerinden silah endüstrisine yön verecek yenilik: CAS
12:00 - Ocak 12 2021 Salı

Yıllar geçtikçe savunma sanayinde yerel markalar Türk halkının göğüslerini büyütmeye devam ediyor. 2020 yılında dünyanın en prestijli ilk 100 savunma şirketi listesinde yer alan Türk şirketlerinin sayısı 5’ten 7’ye çıkarak bu gelişmeyi kanıtladı.

Bunların yanı sıra Ar-Ge çalışmaları ile sektöre yön vermeye devam eden firmalardan biri de Samsun Yurt Savunma’dır. 1998 yılında Samsun’daki fabrikasını 3 kampüse çıkaran başarılı savunma şirketi; Türk savunma sanayii, hafif silahlar ve 9 mm top sektöründe Canik markası ile yüzde 100 yerli üretim üretiyor. Yeni ‘Canik Gelişmiş Görüş Sistemi (CAS)’ ile kullanıcılar her ortamda hedefe en iyi açıyla vurabilmekte ve ayrıca düz gövde yapısı ile kolay ulaşım imkanı sağlamaktadır.

Yaklaşık 1 yıllık araştırma ve geliştirme süreci sonucunda kullanıcıya sunulan CAS; Mekanik manzaralar ile fiber trityum optik gündüz / gece manzaralarının kombinasyonuna izin veren bir altyapı uyarlaması. Şu anda TP9 SUB Elite CAS olarak piyasaya sürülen tabanca, aslında orijinal TP9 SUB Elite modeline entegre edilmiş CAS bulunan versiyondur. Bu yeni görüş sistemi sayesinde, kapağa entegre edilmiş fiber trityum optik gece görüşü, silahlar düşük profile sahip. Pil gerektirmeyen görüş ile atıcılar, parlak veya karanlık ortamlarda hedefi çok hızlı ve doğru bir şekilde yakalayabilir.

Görüntünün kapağa entegre edilmesi, üst gövdenin giysilere takılmadan sorunsuz bir şekilde çekilmesini sağlar. Tüm bu imkanların yanı sıra kattığı estetik ile hafif tabanca sektöründeki kullanım alışkanlıklarını beslemektedir. Ancak kullanıcıların beklentilerini karşılayabilmek için CAS, klasik nişangah seti ile kullanım imkanı da sunmaktadır.

Samsun’daki fabrikasında ürettiği silahların büyük çoğunluğunu ve cirosunun% 80’ini ihraç eden; 2017, 2019, Amerika Birleşik Devletleri’nde 2020 yılında silah yılı ödülünü ev sahibi Janik Arms’a kanıtlayarak SUB TP9 yeni model yılı Elite tabancayı CAS ödülü ile bir kez daha Türkiye’ye getirmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi