TÜDEMSAŞ Sivas’ta Üretilen Vagon Sayısını Açıkladı

TÜDEMSAŞ Sivas’ta Üretilen Vagon Sayısını Açıkladı
15:45 - Mayıs 24 2019 Cuma

Dünyaya yük vagonu satma hedefinde olan TÜDEMSAŞ, gün geçtikçe yük vagonu üretimi sektöründeki yerini sağlamlaştırıyor.

Özellikle Avrupa ülkelerinin sipariş vermiş olmasının son derece önemli olduğunu belirten Başoğlu; yük vagonu üretim sürecine dair ayrıntılı bilgiler verdi. Almanya, Polonya ve Avusturya’nın yük vagonu üretimine dair bilgiler veren Başoğlu; ‘’TÜDEMSAŞ artık modern bir tesis olarak yük vagonu üretiminde önemli bir yere gelmiştir’’ şeklinde bir açıklama yaptı.

TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Sivas’ta Üretilen Vagon Sayısını Açıkladı

Son dönemlerde yapılan teknoloji yatırımları neticesinde Sivas’ın önemli bir yük vagonu üretim merkez haline geldiğine değinen TÜDEMSAŞ Genel Müdürü; Avrupa’da TÜDEMSAŞ’ın artık dikkatleri üzerine çekmeye başladığını belirttir. Şimdiye kadar Sivas’ta toplam 22.489 adet yük vagonu üretiminin yapıldığını sözlerine ekleyen Başoğlu; Avrupa ülkelerinden de sipariş aldıklarını belirtti.

TÜDEMSAŞ bakım ve onarım faaliyetlerindeki kalitesiyle de ön plana çıkarken; kurulduğu yıldan bu yana gelişimini sürekli arttıran bir kuruluş olarak ön plana çıkıyor. Firma; yakın zamanda Polonya ülkesine teslim ettiği 2 SGNS yük vagonuyla da adından söz ettirmeyi başarıyor. Ayrıca kuruluşun özellikle Almanya ve Avusturya gibi devletlerden de yük vagonu siparişi alıyor olması; sektörde her geçen gün büyüdüğünün bir göstergesi olarak tanımlanıyor.