TSK’ya iki yeni yerli sistem

TSK’ya iki yeni yerli sistem
10:00 - Ekim 21 2020 Çarşamba

İhlas Haber Ajansı’na (İHA) özel açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof.Dr.İsmail Demir, Aselsan ve çok sayıda alt yüklenici KOBİ’nin katkılarıyla üretilen yenilenebilir enerji destekli taşınabilir gözetleme ve görüntü iletimi, mobil enerji üretim ve depolama sistemleri yapıldığını belirtti. TSK tarafından kullanılabilir. Güneş Enerjili Ev Kamera Sistemi (GÜKAS) ile ulaşımı zor alanlar için gözetim yeteneklerinin artırıldığını belirten Demir, “Hareket algılama özelliğine sahip sistem, ek enerji kaynaklarına ihtiyaç duymadan 15 kilometreye kadar görüntü iletebiliyor elektronik karıştırmaya karşı programlanmıştır.

“Yenilenebilir enerjiye dayalı hibrit güç destek üniteleri ile üs bölgelerindeki drone, radyo, batarya ve optik sistemlerin güç ihtiyacı kesintisiz olarak karşılanabilir.”

TSK envanterine eklenen bir diğer ürün olan yenilenebilir enerjiye dayalı hibrit güç destek üniteleri hakkında da değerlendirmeler yapan Demir, şunları söyledi:

“Yenilenebilir enerjiye dayalı hibrit güç destek üniteleri sayesinde üs bölgelerine getirilen diğer bir sistem olan drone, radyo, batarya ve optik sistemlerin üs bölgelerindeki güç ihtiyaçları kesintisiz olarak karşılanabiliyor. Türk savunma sanayimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği kapsamlı operasyonları yerli ve milli savunma sanayi ürünleri ile desteklemek için etkin çözümler sunmaya devam edecektir.

Mevlüt Hasgül

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi