TSK’da FETÖ ile mücadele kapsamında 5.587 personel ihraç edildi

TSK’da FETÖ ile mücadele kapsamında 5.587 personel ihraç edildi
13:12 - Kasım 19 2020 Perşembe

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre Türk Silahlı Kuvvetleri her türlü terör örgütüne karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Hem iç hem de sınır ötesi operasyonlarda terör örgütünün sığınağına giren Türk Silahlı Kuvvetleri, FETÖ ile mücadeleye aralıksız devam ediyor.

Bin 512 emekli askerin rütbeleri geri alındı

Bu kapsamda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın talimatı üzerine bakanlığa bağlı tüm komuta, birim ve karargahlarda devam eden soruşturmalarda FETÖ ile bağlantısı olabilecek personel soruşturulmaktadır. Daha önceki uygulama sonuçlarına göre ortaklaşa belirlenen kriterler, çalışmalarda tüm ilgili ve yetkili merciler tarafından hassas bir şekilde kullanılmaktadır. Daha önceki uygulama sonuçlarına göre ortaklaşa belirlenen kriterler kullanılarak yapılan değerlendirme ve öneriler doğrultusunda olağanüstü halin kaldırılmasının ardından, Bakan onayı ile 5.587 personel Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edildi. Söz konusu dönemde bin 512 emekli askerin rütbeleri de geri alındı. Böylece 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edilenlerin toplam sayısı 20.566’ya ulaştı. Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı sınır birlikleri, yurtdışına kaçak kaçmaya çalışan kişileri görmezden gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda iki yıl içinde sınır kartalları yurt dışına kaçmaya çalışırken 196 FETÖ’lüyü yakaladı.

“Amacımız bu teröristleri bizden tamamen temizlemek.”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar konuyla ilgili daha önceki açıklamalarında, FETÖ ile mücadelenin tüm terör örgütlerinde olduğu gibi kararlılıkla devam ettiğini belirtti. Akar, “FETÖ ile mücadele, yeni bilgi ve belgeler ışığında Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak, ardışık amirlerin gözetim ve denetiminde devam ediyor. FETÖ ve Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığımız ve Kuvvet Komutanlıklarımız tarafından aynı kriterler kullanılarak mücadele edilmektedir. “Amacımız, bu teröristleri kendimizden tamamen temizlemek, tek bir hainin bile bu görkemli üniformayı taşımasına engel olmak ve buna izin vermemek.”

Utku Şimşek

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi