TSK ‘düğün ve düğün’ uyarısı

TSK ‘düğün ve düğün’ uyarısı
14:00 - Eylül 24 2020 Perşembe

Türk Silahlı Kuvvetleri, alınan önlemler sayesinde dünyada en az yeni tip corona virüs (Covid-19) vakalarının görüldüğü ordular arasında yer almaya devam ediyor. Vaka sayısının personel büyüklüğü oranına bakıldığında en az pozitif hastaya sahip olan TSK, bu başarı ile ABD, Rusya, Fransa, İtalya ve İngiltere gibi önemli orduları geride bıraktı.

Alınan tedbirlerle harekat alanlarını virüs tehdidinden uzak tutmayı başaran Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin görev, operasyon ve faaliyetlerini de en az etkileyecek şekilde önlemler alıyor.

“Proaktif yaklaşım”, iç ve sınır ötesi birliklerdeki mücadeleye dayanırken, gelişmelere göre alınan her yeni önlemle corona virüsünün kışlalardan uzak tutulması için çaba gösteriliyor.

Edinilen bilgilere göre bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetlerinde yeni bir uygulama başlatıldı.

Bakanlık bünyesinde kurulan Kovid-19 ile Mücadele Merkezinin (KOMMER) yaptığı tavsiyenin ardından diğer ilgili kurum ve kuruluşlarla yapılan görüşmeler neticesinde askeri personelin düğün ve düğün gibi etkinliklere katılımı için yeni bir düzenleme yapıldı. düğünler.

Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri personeli, corona virüsün yayılma riskinin yüksek olduğu düğün ve düğünlere katılmamaları konusunda uyarıldı. Böylelikle virüsü kışlalardan uzak tutmak için yeni bir önlem alındı.

KOMMER’den etkili çalışma

Milli Savunma Bakanlığı tarafından Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda alınan tedbirlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda ülke genelinde alınan tedbirler doğrultusunda planlanması ve titizlikle uygulanması, Yaklaşık 500 bin kişilik Türk Silahlı Kuvvetleri çok düşük seviyelerde ve kontrol altında tutuldu.

Bu kapsamda ilk olarak Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde Kovid-19 ile Mücadele Merkezi (KOMMER) kurulmuştur. KOMMER, Genelkurmay, Kuvvet Komutanlıkları, Ordu Komutanlıkları, donanma ve hava üslerinin alt kademelerine kadar devam eden bir birim olarak bir zincir halinde kurulmuştur.

Merkezdeki faaliyetler ile Bakanlık, bağlı sendikalar, genel müdürlük ve kurumlarda salgına karşı gerekli korumanın sağlanması amaçlandı. Merkez, Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmiş, izleme ve izleme ile birlikte planlama, yönetim ve yönlendirme fonksiyonları yerine getirilmiştir.

TSK tarafından alınan tedbirlerin uygulama seviyelerinin izlendiği merkezde, vakalara karşı alınacak tedbirler ve tıbbi planlama ile olası durum biçimleri geliştirildi. 24 saat esasına göre faaliyet gösteren Merkez’den, Kuvvet Komutanlıklarının Harekat Merkezleri ile telekonferans yöntemi ile iletişime geçilerek çalışmalar ve gelişmeler düzenli olarak değerlendirildi. En alt üs bölgelerinden gemi ve filolara kadar olan süreci başarıyla yöneten KOMMER, kaynağa zamanında ulaşabilmek için dolum ekipleri oluşturmuş ve Case Takip Yazılımı ile süreci bilgisayar üzerinden takip etmiştir.

Operasyon alanlarında ek önlemler

Corona virüsün yanı sıra terörle mücadelesini aralıksız sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri, virüsün harekat alanlarına yayılmasını önlemek için de önemli tedbirler aldı.

Harekat bölgelerinde tüm birliklere ek önlemler uygulanırken, Suriye’nin kuzeyindeki harekat alanlarının giriş ve çıkışlarına yönelik düzenlemeler yapıldı. Yönetmelik kapsamında giriş ve çıkışlar 2. Ordu Komutanının iznine tabi tutuldu. Gerekmedikçe personel ve asker hareketleri en aza indirildi.

Operasyon bölgesinden ülkeye giriş yapacak personelin 14 gün gözetim altında tutulması ve ardından ülkeye giriş ve sağlık kontrolü yaptırılmasına yönelik tedbirler alınmıştır. Suriye’den gelen araçların treylere monteli KBRN temizleme sistemi ile ikmal edilmek üzere ülkeye dezenfekte edilmesi için KBRN ekipleri görevlendirildi.

Gemiler izole edildi, pilotlar vardiyalı çalıştı

Ayrıca Kuvvet Komutanları da bazı özel tedbirler alarak bu başarıya katkıda bulunmuştur. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 21 Mart itibarıyla öncelikle savaş gemilerinin ana üsleri dışındaki limanlara aktarılması yoluyla etkin izolasyon önlemleri uygulandı.

Kuvvet Komutanlıklarında başta pilotlar olmak üzere kritik personel ve özel uzman personelin vardiyalı olarak çalışabilmesi için önlemler alındı. Personelin savaş silahı araç ve gereçleriyle temas ettiği yerler ve ortak alanlar düzenli olarak dezenfekte edildi.

Tüm bu tedbirlerin uygulanması Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadele operasyonlarını ve diğer faaliyetlerini aksatmayacak şekilde gerçekleştirildi.

Kışla için özel önlem

Bakanlık bu süreçte askeri görevlerini yerine getiren gençleri virüsten korumak için önemli tedbirler aldı.

Yemekhanelerdeki yoğunluğun azaltılması için çalışmalar yapılırken, yurtlar ve ortak kullanım alanları sulandırılarak yeniden planlandı. Personelin sosyal mesafe kuralına uygun olarak bu yerlerden yararlanmasına yönelik uygulamalar hayata geçirildi.

Tahliye edilecek gençler kışladan ayrılmadan önce 14 gün gözetim altında tutulurken, yeni celp ile gelen yükümlülere PCR testi uygulandı.

93 milyon maske, 245 bin litre dezenfektan

Milli Savunma Bakanlığı bir yandan kışlaları korona virüsü salgınına karşı korurken, diğer yandan da ülke çapında mücadeleye katkı sağlayacak önemli çalışmalar yaptı.

Bu kapsamda Bakanlığa bağlı kurumlarda ve askeri dikim evlerinde koruyucu ve önleyici sağlık malzemeleri üretiminde önemli adımlar atıldı. Bu tesislerde 93 milyon maske, 500 bin civarında tulum ve 245 bin litre dezenfektan üretilirken sadece Mehmetçi’nin değil halkın ve sağlık personelinin de kullanımına sunuldu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi