Trump’tan İran açıklaması!

Trump’tan İran açıklaması!
10:00 - Ağustos 16 2020 Pazar

ABD Başkanı Donald Trump, Bedminster, New Jersey’de gazetecilere verdiği demeçte, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BM Güvenlik Konseyi) önceki gün İran’a silah ambargosunu uzatmama kararını asla beklemediklerini belirterek, “Buna karşılık olarak yaptırımlar uygulayacağız. Onları gelecek hafta göreceksiniz. “İfadelerini kullandı.

Trump, Putin’in toplantı teklifini reddediyor

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in İran’ın reddedilmesinin ardından konseyin 5 daimi üyesi olan ABD, Çin, İngiltere, Fransa ve Rusya cumhurbaşkanları ile video konferans toplantısına katılmayı düşünmediğini belirtti. Birleşmiş Milletler tarafından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne sunulan yasa tasarısı. .

ABD’nin İran’a silah ambargosunun süresiz olarak uzatılması için önerdiği taslak karar, 15 üyeli Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından iki lehte, iki aleyhte ve 11 çekimser oyla reddedildi.

Trump, New Jersey eyaletindeki golf kulübünde düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada seçimlere atıfta bulunarak, “Postayla oy kullanmak felaket olur, ülkemizi dünyada alay konusu yapacaktır” dedi. Posta seçiminin felaket olacağını ve sayılmasının aylar alacağını belirten Trump, 3 Kasım’da yapılacak seçimler için eyaletlerin posta yoluyla genel oylama yapmaya devam etmesi durumunda kaos ve büyük gecikmeler olacağını söyledi. sonuçların açıklanmasının ülke için felaket olacağını söyleyerek.

New York, New Jersey ve diğer yerlerdeki posta ön ve ikinci tur seçimleriyle ilgili sorunlara atıfta bulunan Trump, Kasım ayındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde posta yoluyla yapılan oylamanın felaketle sonuçlanacağını bir kez daha yineledi: “Posta oylamasındaki sorun, seçimin ne olduğu. “Zamanın ne zaman bittiğini asla bilemezsiniz ve sonuçlar aylar veya yıllar sonra gelmeyecek.”

Hasan ile doğrudan iletişime geçin

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi