Trump’ın doktoru Sean Conley: “Başkanın durumu iyileşiyor”

Trump’ın doktoru Sean Conley: “Başkanın durumu iyileşiyor”
20:00 - Ekim 3 2020 Cumartesi

ABD Başkanı Donald Trump, dün kendisi ve eşi Melania Trump’ın sosyal medya hesabından Covid-19 testlerinin pozitif çıktığını duyurdu. Trump daha sonra tedavi için Bethesda, Maryland’deki Walter Reed Ulusal Askeri Hastanesine götürüldü. Doktorlar bugün hastane önünde Trump’ın sağlık durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Doktor Sean Conley yaptığı açıklamada, Başkan Trump’ın hastaneye kaldırılmasının tedbir amaçlı olduğunu ve başkanın önce kendisi için dua eden herkese teşekkür ettiğini söyledi. Conley, Başkan Trump’ın şu anda biraz yorgun olduğunu belirterek, “Hastalığın teşhisinin üzerinden sadece 72 saat geçti. Bildiğiniz gibi ilk hafta önemli ve hastalığın ilerleyişini belirliyor ”.

Sağlık ekibinin gelişmelerden memnun olduğunu belirten Conley, “Başkanın durumu düzeliyor” dedi. Doktor Conley, başkanın yoğun çalışma programına devam ettiğini belirterek, “Çok iyi gidiyor, ancak çıkış tarihi için kesin bir zaman veremem. Her gün kontrol ediyoruz ”dedi.

Conley, Başkan Trump’ın dışarıdan oksijene ihtiyacı olmadığını ve şu anda ateşi olmadığını açıkladı. Hem antikorların hem de Remdesivir’in başkana verilmesini her taraftan virüse yönelik bir saldırı olarak değerlendiren Conley, “Başkan sürekli gözetim altında” dedi.

Conley, Beyaz Saray ve ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin (CDC), Trump’ın kiminle yakın teması olduğunu geriye dönük olarak incelediklerini ve Başkan Trump’ın virüsü nerede kaptığını veya tam olarak ne zaman hastalandığını açıklayamadığını belirtti. Başkanın yaşı ve kilosu dışında aktif ve sağlıklı bir birey olduğunu belirten Conley, “Kalp atış hızı 70-80’lerde, tansiyon 110-120 ve sağlıklı” dedi.

Trump ile ilgilenen doktorlardan Sean Dewley, Trump’ın moralinin yüksek olduğunu ve şimdilik oksijen desteğine ihtiyaç duymadığını belirtti. Trump’a uygulanan tedavi hakkında bilgi veren Dr. Brian Garibaldi, 40 saat önce başkana antikor tedavisi uygulandığını ve dün akşam itibariyle Remdesivir ilaç tedavisine başlandığını belirtti. Başkan Trump’ın yiyip içmesine özen gösterildiğini belirten Garibaldi, Başkan’ın kendisini iyi hissettiğini açıkladı.

First Lady Melanie Trump’ın sağlık durumu hakkında bilgi veren Doctor Conley, First Lady Trump’ın sağlık durumunun çok iyi olduğunu açıkladı.

Aydın Tuna Palabıyıkoğlu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi