Trump’ın Covid-19 ilacı İstanbul Havalimanı’nda yakalandı

Trump’ın Covid-19 ilacı İstanbul Havalimanı’nda yakalandı
10:12 - Kasım 20 2020 Cuma

Elde edilen bilgilere göre; İstanbul Havalimanı Emniyet Müdürlüğü ‘Risk Analiz Ekibi”ne bağlı polis ekipleri, geçtiğimiz Salı günü şüpheli olarak Özbekistan’ın başkenti Taşkent’ten iki kadın yolcuyu takip etti. Ekipler yolcuları terminalden ayrılmadan durdurdu ve valizleri kontrol edilmek üzere ‘X-Ray’ cihazından geçirdi. Kontroller sırasında flakon adı verilen cam şişede her biri 100 miligram olan 23 ilaç tespit edildi.

Yasadışı uyuşturuculara el konuldu

Ayrıca valizlerde 13 kutu elektronik sigara, 44 kilogram çay ve 21 karton sigara ile koronavirüs ilaçları tespit edildi. Başta ilaçlar olmak üzere ele geçirilen tüm yasadışı ürünlere el konuldu. Haklarında yasal işlem başlatılan yolcuların, İstanbul’da yaşayan Özbek tanıdıklarının isteği üzerine yanlarında getirdikleri koronavirüs ilaçlarını getirip kendilerine teslim edeceklerini söylediği öğrenildi.

Tedavi sürecinde kullanılan ilaçlar, koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından ABD Başkanı Donald Trump’a doktorları tarafından bizzat anlatıldı. Bu ilaçlar arasında ‘remdesivir’in de olduğu kamuoyuna duyuruldu.

Tuncer Cengiz

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi