Trump’ın avukatı Rudy Giuliani: ‘Pazartesiden itibaren birçok eyalette dava açacağız’

Trump’ın avukatı Rudy Giuliani: ‘Pazartesiden itibaren birçok eyalette dava açacağız’
22:00 - Kasım 7 2020 Cumartesi

3 Kasım’da ABD’de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin galibi Demokrat aday Joe Biden’in ardından Cumhuriyetçi Parti avukatları harekete geçti. Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın avukatı Rudy Giuliani, Philadelphia’da bir basın toplantısı düzenledi.

Pennsylvania ve diğer eyaletlerdeki seçim sahtekarlıklarının çok üzücü olduğunu savunan Giuliani, “Arkamdaki 40 seçim gözlemcisinin yasal haklarını ihlal ederek seçimleri izlemesine izin verilmedi.” Dedi. “Saklanacak bir şey yoksa bu neden yapılır?” Giuliani, “Geçmişte Philadelphia’da kanıtlanmış oy sahtekarlığı oldu” dedi. Mahkeme kararı ile gözlemcilerin 1,5 metreye kadar sayanlara yaklaşmasına karar verildi ve seçmenleri 1,5 metre daha geri çekti ”dedi. Giuliani, “Oylar hiçbir Cumhuriyetçi tarafından görülmedi” dedi.

Georgia, Michigan ve North Carolina’da da aynı durumla karşılaştıklarını belirten Giuliani, Pazartesi gününden itibaren bu seçimlerde yaşanan sorunlar ve dolandırıcılık nedeniyle Pennsylvania ve diğer eyaletlerde dava açacaklarını belirtti.

Aydın Tuna Palabıyıkoğlu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi