Trump İsrail-Filistin hattını yeniden karıştıracak anlaşmayı imzaladı

Trump İsrail-Filistin hattını yeniden karıştıracak anlaşmayı imzaladı
21:42 - Ocak 28 2020 Salı

Amerika Başkanı Donald Trump uzun bir süredir gündemde kendisine yer bulan ve İsrail ile Filistin arasında barış yapılmasını öngören sözde anlaşmayı imzaladı. Kudüs’ün İsraile tamamen bırakılmasını da içeren anlaşmaya Filistin ve dünya ülkeleri büyük tepki gösteriyor.

Beyaz Saray’da İsrail Başbakanını ağırlayan Donald Trump, toplantının ardından bir basın toplantısı düzenledi. Kendisine gelene kadar Amerika Başkanı koltuğuna oturan birçok kişinin İsrail ile Filistin arasında barışın sağlanması amacıyla adımlar atmaktan geri durduğunu hatırlatan Trump, kendisi için çok önemli olduğunu vurguladığı sözde Barış Anlaşmasını imzaladığını duyurdu.

Barış Anlaşmasının içeriğiyle ilgili bilgiler de veren Trump duyanları hayretler içinde bıraktı. Donald Trump’ın imzaladığı anlaşmada Kudüs şehrinin tamamıyla İsrail’e bırakılması yer alıyor. Birkaç yıl öncede Kudüs’e Başkonsoloslukta açarak bu hamleyi yapacağının sinyallerini veren Trump böylece bu konudaki en somut adımını atmış oldu. Donald Trump yaptığı açıklamada Filistin’in bu anlaşmayla kendisine fayda sağlayarak topraklarını 2 katına çıkarabileceğini de ifade etti.

Netenyahu: Büyük bir fırsat, kaçırmayacağız!

İstail Başbakanı Netenyahu, Donald Trump’ın imzasını taşıdığı bu anlaşmanın kendileri için büyük bir fırsat olduğunu ifade etti. Terörün tamamen sonlandırılması için bu fırsatı kaçırmak istemediklerinin altını çizen Netenyahu Donald Trump’ın gösterdiği sorumluluktan dolayı ona teşekkürlerini sundu.

Hamas: Açıklamalar Tamamen Saçmalık!

Donald Trump tarafından imzalanarak kamuoyun ile paylaşılan anlaşmaya en sert yorum Filistin’deki Hamas grubundan geldi. Açıklamaların tamamen saçmalıktan ibaret olduğunu ve kesinlikle kabul edilemez olduğunu vurgulayan Hamas Kudüs’ün Filistin’e ait olduğunun yeniden altını çizdi.

Donald Trump tarafından açıklanan ve İslam alemine büyük bir manevi darbe vuran bu anlaşmaya önümüzdeki günlerde müslüman milletlerin yöneticilerinden ne şekilde tepki geleceği merak konusu oldu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi