Trump ve Biden düellosu gerçekleşti

Trump ve Biden düellosu gerçekleşti
11:00 - Ekim 23 2020 Cuma

ABD Başkanı Donald Trump ve Demokrat Parti adayı Joe Biden, ikinci ve son cumhurbaşkanlığı müzakeresinde karşı karşıya geldi. Tennessee’de yeni kurallar çerçevesinde ilk tartışmadan farklı bir atmosferde gerçekleşen görüşmede Trump ve Biden, Covid-19 salgınından çevre sorunlarına kadar farklı konularda görüşlerini açıkladı. Adayların salgınla ilgili görüş ve politikalarının tartışıldığı ilk bölümde, Trump ve Biden çok farklı görüşler ortaya koydu. “Bizi karanlık bir kış bekliyor,” diyen Biden, kaybedilen hayatlardan Trump’ı sorumlu tutarak, “Bu kadar çok can kaybına neden olan kişi ABD başkanı olmamalı” dedi. Covid-19 salgınının yakında biteceğini düşündüğünü belirten Trump, “Bu salgınla mücadele için dünyanın en büyük ekonomisini kapattık. Ve şimdi virajı aldık. Bu bitti ”dedi. Bugün 220 binden fazla kişinin hastalandığı ve yaklaşık bin kişinin hayatını kaybettiği salgına iki cumhurbaşkanı adayının yaklaşımı seçmenleri için çok önemli.

Biden’ın oğlu Hunter Biden, Trump’ın hedefiydi

Trump, geçen ay Cumhuriyetçi Senatörler tarafından Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden hakkında yayınlanan raporu, tartışma sırasında sık sık beraat ettiği Ukrayna soruşturmasına atıfta bulunarak hatırladı. Biden’in Obama döneminde başkan yardımcılığı göreviyle ailesine fayda sağladığını iddia eden Trump, Hunter Biden’ın Ukrayna Doğal Gaz şirketinin yönetim kurulunda yer aldığını belirtti. Biden, “Sorun ailemle ilgili değil, ailenle ilgili” dedi.

Müzakerenin devamında enerji politikaları konusunda da farklı yaklaşımlar benimseyen iki adaydan biri olan Trump, Biden’in petrol kullanımından yenilenebilir enerjiye geçeceklerini ve fosil yakıtların petrol endüstrisinin en büyük kirlilik kaynağı olduğunu söylediğini hatırlattı. , “Petrol endüstrisini yok edeceğini söylüyor. Texas’ı hatırlıyor musun? ” dedim.

Sağlık alanında yaygın olarak tartışılan ve Obama Sağlık planı olarak da bilinen Ekonomik Sağlık Yasası ile ilgili olarak Trump, yönetiminin alternatifler ürettiğini ve yasağı kaldırmaya çalıştığını belirterek, Biden’de yasayı yumuşatmak istediğini belirtti. .

Son dönemde ABD’de pek çok ayaklanmaya neden olan ırkçılığa Trump ile yüklenen Biden, Trump’ın “En az ırkçı benim” sözüyle alay ederek, “Irkçılıkla ilgili her soruna benzin döktü. istisnasız onları ”.

Biden’in kampanyası, Ekim ayında 177 milyon dolarlık bütçeyle 63 milyon dolarlık Trump kampanyasının çok ilerisindeyken, anketlerde şu ana kadar Trump’ın sadece yüzde 7 civarında olduğu görülüyor. Anketler, Trump’ın dört yıl önce rahatlıkla kazandığı Maine, Michigan, Wisconsin gibi bazı eyaletlerde Biden ile rekabet ettiğini gösterirken, ABD’de başkanlık seçimlerinde kullanılan, büyüklüğe göre oy hakkı veren Seçmen Kolaj sistemi ve devletlerin durumu, bu sefer Trump’ın yararınadır. bunun olmayacağını merak ediyor

Bu geceki müzakerelerin kararsız birkaç seçmeni ne kadar etkileyeceği önümüzdeki anketlerde ortaya çıkacak.

Biden’in oğlu Hunter’ın babasının bilgisi dahilinde bazı ülkelerde şüpheli anlaşmalar yaptığını iddia eden Trump, “Kimsenin Rusya’ya benim kadar sert davranmadığını” iddia etti ve Biden’ın Rusya’dan çok miktarda para aldığını iddia etti. Başkan Trump, Biden ve ailesini Rusya, Ukrayna ve Çin de dahil olmak üzere yabancı kuruluşlardan para toplamakla suçladı ve Joe Biden’in oğlu Hunter’ın Ukrayna gaz şirketi Burisma’nın yönetim kurulunda Barack yönetimindeki babasının başkan yardımcısı olarak pozisyonuna işaret etti. Obama. Görev süresi boyunca bu ülkelerden para topladığını ifade eden Erdoğan, “Bunlardan bir kısmını Biden’i işaret ederek satın aldınız” dedi.

Para alma suçlamalarına işaret eden Biden, “Hayatımda hiçbir yabancı kaynaktan bir kuruş almadım. Oğlum Çin’den para kazanmadı. Bu adam Çin’den para kazanan tek kişi.” Dedi. Biden, yurtdışında yapılan “seçimlere katılan” Başkan Donald Trump’a işaret etti. Kampanyalara gelince, Amerikan seçimlerine müdahale eden her ülkenin mutlak bir bedel ödeyeceğini iddia etti ve Başkan Trump’ın Moskova’nın adayı olduğunu iddia etti.

Trump’ın Kuzey Koreli lider Kim Jong-un ile olan ilişkisini Joe Biden ile eleştiren Trump, Kim’i “farklı bir adam” olarak nitelendirdi ve tartışmalı liderle konuşma yeteneğinden bahsetti ve onunla olan evlilik ilişkisi iki ülkenin nükleer savaştan kaçınmasına yardımcı oldu . Yardım ettiğini ve savaş olmadığını söyledi. Trump, “Savaşta değiliz. İyi bir ilişkimiz var. Diğer ülkelerin liderleriyle iyi bir ilişkiye sahip olmak güzel” dedi. Başkan seçilirse Kuzey Kore lideri ile ilişkisinin ne olacağını sordu, Biden Kore Yarımadası bir “nükleer serbest bölge” haline gelmedikçe onunla görüşmeyi reddedeceğini söyledi.

Trump’ın 4 yıldır vergi beyannamelerini yayınlayacağını söylediğini kaydeden Trump, “Vergi beyannamelerimi açıklamak istiyorum, muhasebecilerimle görüşüyorum, şimdiden milyonlarca dolar gelir vergisi peşin ödedim” dedi.

Hasan Çelik – Aydın Tuna Palabıyıkoğlu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi