Trump, TikTok anlaşmasını imzalayacağını açıkladı

Trump, TikTok anlaşmasını imzalayacağını açıkladı
11:12 - Eylül 20 2020 Pazar

ABD Başkanı Donald Trump, TikTok’un Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyetine devam etmesine izin verecek ve satışını onaylayacak bir anlaşmayı desteklediğini açıkladı. Trump, seçim çabalarının bir parçası olarak Kuzey Carolina’ya taşınmadan önce Beyaz Saray’daki muhabirlere yaptığı açıklamada, Walmart ve California merkezli Oracle teknoloji şirketi ile ortaklaşa yapılan teklife yeşil ışık yaktığını ve anlaşmanın yapılacağını belirtti. tamamen güvende olacak ve bunun Çin ile hiçbir ilgisi olmayacaktı ve yeni şirketin 25.000 çalışanı vardı. işe alacağını duyurdu.

Yaklaşık 100 milyon Amerikalının TikTok’u kullandığını ve Çin’in bu verilere erişme potansiyeli konusundaki endişelerini dile getiren Trump, “TikTok’un Amerika’daki merkezi Teksas eyaletinde olacak, gerçek tarih eğitimi için 5 milyar dolarlık bağış yapacağım Ülkemizin böyle bir anlaşma ülkemizdir. “İyi olur, milli güvenliğimizi koruyacak bir anlaşma yapılır.”

Anlaşma ile ilgili olarak, tüm ABD kullanıcı verilerini barındıran TikTok’tan ve ABD ulusal güvenlik gereksinimlerinin karşılanmasını sağlamak için bilgisayar sistemlerinin güvenliğini sağlamaktan Oracle teknoloji şirketinin sorumlu olacağı açıklandı.

Trump, 3 Ağustos’ta ABD kolu herhangi bir Amerikan şirketine satılmazsa Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok’u yasaklayacağını duyurdu. 6 Ağustos’ta Trump, ABD’li bireylerin veya kuruluşların Çinli şirketlerin sosyal medya uygulamaları TikTok ve WeChat ile herhangi bir iş yapmasını yasaklayan 2 kararname imzaladı.

Hasan ile doğrudan iletişime geçin

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi