Trump: ‘Onlara Covid-19 testlerini yavaşlatmalarını söyledim’

Trump: ‘Onlara Covid-19 testlerini yavaşlatmalarını söyledim’
17:00 - Haziran 21 2020 Pazar

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle Mart ayından bu yana askıya alınan seçim mitinglerine yeniden başladı. Destekçilerine, Tulsa, Oklahoma’daki 19.000 kişilik kapalı bir spor salonunda konuştu. Mitingde sosyal mesafe kuralı uygulanmazken, katılımcıların maske takmadıkları görülmüştür. Cumhurbaşkanı Trump, ralli konuşmasında, yeni korona virüsü (Covid-19) vakaları ülke genelinde bazı eyaletlerde arttı. Trump, ABD’nin 25 milyon test yaptığını ve test sayısında diğer ülkelerin önünde olduklarını belirtti.

Bir Beyaz Saray yetkilisi, Başkan Trump’ın yavaş korona virüsü testlerine çağrısından şaka yaptığını söyledi. “Açıkçası şaka yapıyordu. Testlerde dünyaya öncülük ediyoruz ve 25 milyon test yaptık” dedi.

Diğer yandan, son 1 haftada günde en fazla vaka Alabama, Arizona, California, Florida, Nevada, Kuzey Carolina, Oklahoma, Oregon, Güney Carolina ve Teksas’taki salgından bu yana kaydedildi Salı, Johns Hopkins Üniversitesi. O geçmişti.

Pennsylvania Üniversitesi Tıbbi Etik ve Sağlık Politikası Bölüm Başkanı. Son dalgalanmaların nedeninin testlerde artış bıraktığını belirten Ezekiel Emanuel, “Test sayısında artış görmüyorsunuz” dedi. Test sayısındaki vaka sayısında küçük bir artış olabilir. Dedi Emanuel.

John Hopkins Üniversitesi verilerine göre, ABD’de şu ana kadar 2 milyon 255 bin 119 vaka tespit edildi, virüs nedeniyle 119 bin 719 kişi öldü.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi