Trump: ‘Bu seçimi kazandık’

Trump: ‘Bu seçimi kazandık’
11:12 - Kasım 4 2020 Çarşamba

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı ve Cumhuriyetçi cumhurbaşkanı adayı Donald Trump, oy sayımı devam ederken Beyaz Saray’da kamera karşısındaydı. Ailesine ve destekçilerine teşekkür ederek yola çıkan ABD Başkanı, “Büyük bir kutlama için hazırlanıyoruz. Sonuçlar gerçekten çok iyi. Nitekim seçimlere katılım rekoru vardı. “Bunun gibisi yok” dedi.

“Ohio, Teksas’ı kazandık” diyen Trump, açıklamasına şu şekilde devam etti:

Teksas’ı 700 bin oyla kazandık. Gürcistan’ı da kazandık, öyle görünüyor. 170 bin oy öndeyiz. Açılmayan yüzde 7 oy var. Kuzey Carolina’yı da kazandık. 1,4 oyla ilk sıradayız, 77 bin oy öndeyiz. Arizona’yı kazandığını söyledi, belki kazanacak ama hala sayılamayacak kadar çok oy var “

“Pennsylvania’yı büyük bir farkla kazandık”

Biden’ın konuşmasını dinlediğini belirten Trump, “Onun konuşmasının mümkün olduğunu düşünmüyorum, elimizde ne varsa ortaya koyuyoruz. Ne olabilecekleri değil. Sayılar değişebilir ancak küçük bir miktar. Farklar ortada. Pennsylvania’yı büyük bir farkla kazandık. Pennsylvania’da 690 bin oy farkımız var. Bu da yakın bir fark değil. Oyların yüzde 64’ü. Bunu yakalamak mümkün değil. Pennsylvania bölgesi böyle bir sonuç üretti ve muhtemelen daha da artacak. Michigan’ı da kazanıyoruz. 300 bin oyluk bir fark var. Wisconsin’i de kazanıyoruz ama hepsine ihtiyacımız yok. Texas’ı da kazandık. Texas’ın da harika bir valisi vardı. Texas’ı kazandığım için beni tebrik etti. Oyların yüzde 80’i Michigan’da sayıldı ve biz 170.000 oy öndeyiz. Çok güzel bir gece geçirdik. Bu gece kazandığımız büyük devletler var ve farklılıklara baktığımızda büyük farklılıklar var. Bu kadar ileri gidiyoruz, ancak diğerleri başka şeyler söylüyor.

“Bu seçimi de kazandık”

Size en başından beri söylüyorum. Burada on milyonlarca oy söz konusu. Bizi mahkemeye götürebilirler. Florida’da bizim için büyük bir zaferdi. Ohio, çok büyük bir eyalet, 460 bin oy öndeyiz. Kuzey Carolina’da büyük bir zafer kazandık. Kuzey Carolina’da 76.000 oy öndeyiz ve oyların neredeyse tamamı sayıldı. Aniden her şey durmuş gibi görünüyor. Bu, ülkemize yapılan bir haksızlıktır. Seçimi kazanmaya hazırız. Bu seçimi de kazandık. Ama her şey aniden durmuş gibi görünüyor ”dedi.

“ABD Yüksek Mahkemesine gideceğiz”

Yapılması gereken şeyin ulusun iyiliği için adaleti sağlamak olduğunu kaydeden Trump, “Yasanın doğru işlemesini istiyoruz. ABD Yüksek Mahkemesine gidiyoruz. Oylama bitmeli. Bitirmek için mahkemeye gideceğiz. Hala oy göndermeye devam etmeleri çok acı verici. Tüm destekçilerimize teşekkür etmek istiyorum ”dedi.

ALAKALI HABERLER

ABD Başkan Adayı Biden’in Mesajı

ALAKALI HABERLER

Twitter, Trump’ın ‘kazan’ gönderisini sildi

ALAKALI HABERLER

ABD başkanlık seçimlerinde yarış çetin sürüyor

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi