Trump, BM’de virüsü dünyaya yaymakla Çin’i suçluyor

Trump, BM’de virüsü dünyaya yaymakla Çin’i suçluyor
19:00 - Eylül 22 2020 Salı

Birleşmiş Milletler’in 75. Genel Kurul toplantısı, corona virüs salgını nedeniyle fiilen bu yıl başladı. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, liderlerin önceki videolarıyla katıldığı BM 75’inci Genel Kurulu’nun açılış konuşmasını yaptı. Guterres’in ardından Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır ile Brezilya Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro ve ABD Başkanı Donald Trump konuştu.

BM’nin 75. yıldönümünde konuşma yapmaktan büyük onur duyduğunu belirten Trump, corona virüs salgınına değindi. ABD’nin corona virüsle başa çıkmasını “olağanüstü” olarak değerlendiren Trump, Covid-19’u bir kez daha “Çin virüsü” olarak nitelendirdi.

Trump, salgının başlangıcında Çin hükümetini suçlayarak, sınırları içindeki iç hat uçuşlarını kapattığında uluslararası uçuşları kapatmadığını ve virüsü dünyaya yaymadığını belirterek suçladı. Korona virüsü tedavilerine değinen Trump, ABD’de aşılama çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Aşıyı bulacağız” dedi.

ABD’yi tüm ülkelerin üstünde tuttuğunu söyleyen Trump, bunu tüm ülkelerin yapması gerektiğini söyledi. Trump ayrıca, ABD’nin dünyanın en güçlü askeri teçhizatına sahip olduğunu belirterek, “Artık eskisinden daha güçlüyüz” dedi.

ABD’nin insan haklarını her zaman koruduğunu ifade eden Trump, Ortadoğu’daki birçok ülkeye barışı getirdiğini ve Afganistan için aynı barışı getireceğini belirtti.

Aylin Karadeniz

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi