Trafik kazaları son 5 yılda yüzde 27 azaldı

Trafik kazaları son 5 yılda yüzde 27 azaldı
16:00 - Temmuz 29 2020 Çarşamba

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Kurban Bayramı nedeniyle trafikte alınan önlemleri incelemek için Kırıkkale Trafik Denetimi ve Şube Müdürlüğü’ndeki başvuru noktasını ziyaret etti.

Bakan Yardımcısı Çataklı burada heyeti memnuniyetle karşılayarak kolonya ve çikolata ikram etti. Tatilden önce yollarda vatandaşlarla konuşan Bakan Yardımcısı Çataklı, trafikte dikkat etmeleri gerektiğini hatırlattı.

“Trafik kazaları yüzde 27 azaldı”

Burada gazetecilere konuşan Çataklı, “İçişleri Bakanlığı olarak Trafik Güvenliği Uygulama Politikamız Belgesi var. Bu bağlamda, son zamanlarda mevzuatta bazı değişiklikler yaptık. Yine bu çerçevede, ‘her zaman bu yolda birlikteyiz’ ve ‘yanlış sürücüye kırmızı düdük’ gibi trafik güvenliğini sağlama ve kazaları en aza indirme konusunda farkındalığı artırmak amacıyla bazı kampanyalar düzenledik. Buradaki amacımız toplumun tüm kesimleri için farkındalığa ulaşmaktı. Bu bağlamda genç kardeşlerimizden de yararlandık. Bu çalışmalara tüm kolluk birimlerimiz de katıldı. Bu bağlamda, belirli bir mesafe aldığımızı da düşünüyoruz. Nitekim, 2015 yılında trafik kazalarında 7.530 olan can kaybımız, 2019 yılında 5 bin 473’e düşmüştür. Böylece bu yüzde 27’lik bir azalmaya tekabül etmiştir. 2019’dan 2015’e kıyasla 2 bin 57’den az kaybettik ”dedi.

“Bayram boyunca yoğun güvenlik önlemleri aldık”

Türkiye’de önemli bir mesafe altyapısı kurtardığını vurgulayan Çataklı, “Biliyorsunuz alt yapıdan Türkiye’de önemli olduğunu biliyoruz. Özellikle ulaşım açısından, özellikle bölünmüş yollar ve kara yolları. Ancak çalışmalar trafiğin yüzde 90’ını gösteriyor. Kazalar insan faktörünün yol açtığı bir diğer deyişle, işimiz dönüp halkımızın dikkatine ve kurallara olan duyarlılığına dayanır.Tatiller, özellikle trafik yoğunlaştığı belirli dönemlerde ek önlemler almak zorundayız. 29 Temmuz ile 4 Ağustos arasında 7 gün boyunca yoğun güvenlik önlemleri aldık. Bu çerçevede, 7 gün boyunca yaklaşık 77 bin ekip ve 162 bin personel görevlendirdik.Bu personel, özellikle ulaşım noktalarında, özellikle kritik noktalarda denetimler yapacak helikopterler ve insansız hava araçları dahil olmak üzere ülkemiz mevcut tüm teknik imkanları ve kapasiteleri kullanmaktadır. Farkındalığı artırmak için, başta Bakanımız Süleyman Soylu olmak üzere bakanlarımız 7 gün boyunca yolda olacak, Emniyet Şefimiz, Jandarma Genel Komutanı, emniyet müfettişleri, valiler, kaymakamlar, il ve ilçe emniyet müdürleri ve jandarma da dahil olmak üzere komutanlar. Hem arkadaşlarımız tarafından alınan önlemleri değerlendirecekler, varsa eksikliklere müdahale edecekler, hem de ara sürücülerle iletişim kurarak bazı önerilerde bulunacaklar ”.

Trafikte farkındalık artırma faaliyetlerinin devam edeceğini belirten İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, sürücülerini şerit ihlali olmaması, cep telefonu kullanmamaları, hız sınırları ve yorgunken araç kullanmamaları konusunda uyardı.

İncelemelere Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Jandarma Komutanı Uğur Özmen, İl Emniyet Müdürü Günter Şenses ve katılanlar da katıldı.

Kadir Arslan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi