Trabzon’da Balıkçılar, Hamsi Avında Patlayıcı Yüklü İnsansız Deniz Aracı Buldu

Trabzon’da Balıkçılar, Hamsi Avında Patlayıcı Yüklü İnsansız Deniz Aracı Buldu
14:00 - Eylül 30 2025 Salı

Trabzon’da bir grup balıkçı, hamsi avı sırasında beklenmedik bir durumla karşılaştı. Bozokoğlu Balıkçılık’ın sahibi Halil İbrahim Bozok ve ekibi, Yoroz Balıkçı Barınağı’ndan açıldıkları sırada, radarlarında yaklaşık 800 metre uzaklıkta bir cisim tespit etti. Fırtınalı havada sürüklenen bu cismin küçük bir balıkçı teknesi olduğunu düşünerek yanına yaklaştılar ve vinç yardımıyla gemilerine aldılar.

Yakından incelediklerinde ise bu cismin fiber bir balıkçı teknesi olmadığını, askeri amaçlar için kullanılan bir insansız deniz aracı olduğunu fark ettiler. İçerisinde 300 kg patlayıcı madde bulunduğunu öğrendiklerinde ise durumun ciddiyeti ortaya çıktı. Halil İbrahim Bozok, olayı Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi ve aracı Yoroz Balıkçı Barınağı’na getirerek teslim etti.

‘Herhangi bir zarar görmedik ama daha dikkatli olmalıydık’ diyen Bozok, yaşananları anlatırken, buldukları anda Sahil Güvenlik ekiplerini çağırmaları gerektiğini, ancak hava koşulları nedeniyle kendi çabalarıyla karaya çıkarma kararı aldıklarını belirtti. Olay sonrası, güvenlik önlemleri kapsamında balıkçı barınağındaki tüm gemilerin boşaltılması gerektiği bildirildi. Daha sonra balıkçılar, avcılık faaliyetlerine devam etti.

İlgili Haberler
Trabzon’un Çarşıbaşı bölgesinde menşei belirsiz bir insansız deniz aracı bulundu.

Ozan Köse

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi