Trabzon’da 15 işçi selden kurtuldu

Trabzon’da 15 işçi selden kurtuldu
19:00 - Temmuz 8 2020 Çarşamba

Trabzon’un Yomra ilçesinde öğle yemeğinden sonra dereler taştı, bu da öğlen etkisini gösterdi ve bazı mahalle yollarında heyelan meydana geldi. Özdil’deki 15 işçi yol inşaat sahasında meydana gelen sel ve heyelanlar kurtarıldı. İşçilerden biri, camı kırarak selden sağ kurtulduğunuzu belirten Halil İbrahim Metin, “Öğle yemeğinden sonra uyuyoruz çünkü sabah yemek pişirdik. Uyandığımda ranzanın su olduğunu gördüm. Bağırdım, aradım ama kimse duymadı. Bir arkadaşım geldi ve bardağı kırdı ve dışarı çıktı. Yukarıdan bir ses geldi. Pencereden dışarı çıkarak kendimi kurtardım. ”

Şantiyede çalışan Murat Aksoy, güçlükle kurtarıldıklarını söyledi, “Tufan zamanında şantiyede çalışıyorduk. 15 kişi vardı. Bu, Özdil yolunun inşaatı için bir şantiyedir. Öğleden sonra saat 3’te yağış yoğunluğunu arttırdı. Şantiyenin tepesinde bulunan nehir bir anda patladı. Kendimizi zor kurtardık. Bizim tek teselli hayatımızın kaybıdır ”dedi.

Başkan Zorluoğlu: “Can kaybı yok”

Tufan yaptığı bölgeye gelen ve inceleme yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, selde can kaybı olmadığını belirterek, “Aldığımız bilgiler can kaybı olmadığını gösteriyor. Karayolları Bölge Müdürlüğümüz ve Büyükşehir ekiplerimizin fırsatları ile ilk etapta yolları açacağız. Ayrıca Sürmene ilçesinde birkaç mahalle yolunun kapalı olduğu hakkında bilgi aldık. Bir yandan, orada destekleyeceğiz. Hayat bulmadığı sürece. Kalan tüm işler çözüldü. ”

Ozan Köse – Bekir Koca

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi