Trabzon’a hakaret eden CHP genel başkan yardımcısı ihraç edilecek! Tepkiler büyür

Trabzon’a hakaret eden CHP genel başkan yardımcısı ihraç edilecek! Tepkiler büyür
15:00 - Ekim 28 2020 Çarşamba

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Gençlik Şube Başkan Yardımcısı İlayda Kılınç, Pazar akşamı oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor maçı öncesi Twitter hesabından küfür paylaştı. Kılınç’ın “Trabzon’u çökertmesi, enkazı görmeme izin ver. Size şehir diyenlerin paylaşımı … ”büyük tepki gördü. Bu paylaşımın ardından CHP il yönetimi acilen toplanarak İlayda Kılınç’ı görevden aldı ve kesin ihraç talebiyle disipline gönderdi.

“Tüm Trabzonlulardan özür dileriz”

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, onaylamadıkları bir süreçten geçtiklerini ve bu konuda gerekli adımları attıklarını söyledi. Carpenter, “Bu bizim Cumhuriyet Halk Partisi nedeniyle dostumuz, sosyal medya mesajı savunuculuğunun hareketiyle tamamen kapılmış, kimliği Türkiye’de bu konuda gündem haline gelmesine rağmen. Bu ayrılığı kabul etmemiz mümkün değil. Bu konuda il idaremizi acilen toplayarak 26.10.2020 gündem 172 numaralı gündem maddesi ile son ihracat talebiyle il disiplin kuruluna havale ettik.Tüm Trabzonlulardan özür dileriz. Cumhuriyet Halk Partisi il başkanı, bu arkadaş adına özür dilerim.Böyle talihsiz bir olayın olmasını istemeyiz.Siyasaya sevgi ve saygı dilini tahsis etmek için girmiş insanlarız ve tüm çabamız bu yönde. “Toplumun ayrılmasına ve kutuplaşmasına asla izin vermeyiz.”

Halıcı, disiplin kurulunun en geç önümüzdeki hafta toplanacağını ve İlayda Kılınç’ın partiden ihraç edileceğini belirtti.

Öte yandan Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “bölgesel farklılıklar temelinde halkın bir bölümünü alenen aşağılama” suçundan başlattığı soruşturma devam ediyor.

CHP Isparta İl Gençlik Şube Başkan Yardımcısı’nın Trabzon’a yönelik hakaretlerine tepkiler sürüyor

Geçtiğimiz hafta sonu Fenerbahçe-Trabzonspor maçı öncesi sosyal medya hesabından CHP’nin Isparta İl Gençlik Şube Başkan Yardımcısı İlayda Kılınç’ın sosyal medya hesabından yaptığı hakaret ve küfürlere Trabzon’dan hala tepki geliyor.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, “Bu kişinin arka perdesi yırtılmış, utanılacak bir şey yok. Cezaları çok yakışıksız. CHP Trabzon İl Başkanı bu konuda ciddi bir açıklama yapmadı. Yani durum böyle değil. o çok tuhaf. O nerede? ” Trabzon için işleri yapan CHP yandaşları. Ufak mazeretlerle bile gündeme gelenler artık sessiz. Trabzonlu olman nerede? “Bu arada Kılınç’a tepki gösteren bir diğer AK Partili de Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu oldu.

Ayvazoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Aslanların ölmesini istiyor! Yıkılmaz Trabzon Türkiye!” Edep’in konumunu atlayan “Bu” tür için bir şeyler yapılmalı “dedi! Ey CHP! Başkan yardımcılığına verdiğiniz şeylere bir ses verin, o kirli holigan ağzıyla Trabzon’u lekeleyeceğimi sanmayın. . “

AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükaali, CHP’li gençlerin toplum için kötü bir örnek olduğunu belirterek, “Fatih’in fethettiği, Kanuni doğumlu Yavuz’un yönettiği bu sevgili şehir ve o şehrin onurlu takımı Trabzonspor, çok nezih, karaktersiz. Kuru bir özürle kurtaramayacaksın, hesap vereceksin. İşte örnek gençliğin! Yazıklar olsun! şeklinde tepkisini dile getirdi.

ALAKALI HABERLER

Trabzon’la ilgili taciz edici paylaşım paylaşan CHP’li Kılınç ifade verdi

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi