Tokat’ta Okulda Zehirlenme Alarmı: 19 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
17:40 - Kasım 26 2025 Çarşamba
Tokat’ta Gaziosmanpaşa Ortaokulu’nda öğrenim gören 19 öğrenci, öğle yemeği için yerel bir işletmeden sipariş ettikleri tavuk dürüm ve tatlı sonrasında sağlık sorunları yaşadı. Öğrenciler, zehirlenme belirtileri göstermeleri üzerine derhal sağlık kuruluşlarına sevk edildi.
Acil durum kapsamında, 8 öğrenci Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesine, diğer 11 öğrenci ise Tokat Devlet Hastanesine götürüldü. Her iki hastanede de ayakta tedavi gören öğrenciler, müdahalelerin ardından taburcu edildi.
Yetkililer olayla ilgili detaylı bir inceleme başlatırken, öğrencilerin yediği yiyeceklerden numuneler alındı. Sağlık ekipleri tarafından yapılacak detaylı incelemeler sonucunda, zehirlenmenin kesin nedeni ortaya çıkacak.
Yasin Kıras
