Tohum Islah Çalışmalarında Sona Gelindi!

Tohum Islah Çalışmalarında Sona Gelindi!
23:40 - Kasım 15 2021 Pazartesi

Türk bilim insanları tohumda dışa bağımlılıktan kurtulmamız doğrultusunda çalışmalarına hız verdi! Bilim insanları tarafından geliştirilen ‘’yerli tohum projesi’’ kapsamında çalışmalarda sona gelindiği açıklandı!

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne bağlı Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi bünyesinde yürütülen yerli tohum çalışmalarında sona gelindi. Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi’nin Dekanı olan Prof. Dr. Tolga Karaköy, açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Tolga Karaköy ile ekibi tarafından yürütülen tohum ıslah çalışmalarında son gelindiği belirtildi. Bu çalışmaların şeker pancarı tohumu konusunda etkili bir düzeyde yürütüldüğü ifade edildi.

Yerli ve milli mısır tohum üretimi konusunda yoğun bir çalışmanın içerisinde yer alan Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı ve ekibi; AR – GE çalışmaları doğrultusunda tohumları toprakla buluşturacaklarını ifade etti. Yerli şeker pancarı tohumlarının geliştirilmesine dair çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Tolga Karaköy; ıslah sürecinin kesintisiz bir şekilde devam ettiğini vurguladı. Yerli mısır tohumu ıslah çalışmalarının da sürdürüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Tolga Karaköy; çalışmalarda sona gelindiğini belirtti.

Yorumlar (1)
  • TA
    tayyar güven
    2 sene ago
    bizi israilin kısır tohumuna bırakanları allaha havale ediyorum.. herkes biliyor kim olduklarını!
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi