Togg izdiham oluşturdu, o anlar havadan görüntülendi

Togg izdiham oluşturdu, o anlar havadan görüntülendi
20:59 - Mayıs 4 2023 Perşembe

Türkiye’nin ilk yerli ve milli arabası olan Togg, Sivas’ta vatandaşlarla buluştu. Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde gerçekleştirilen tanıtım programına yüzlerce kişi katıldı. Şehrin en işlek caddelerinden biri olan İstasyon Caddesi’nden alana getirilmek üzere geçen Togg’u gören vatandaşlar, aracı fotoğraflamak için adeta izdiham oluşturdu. Tanıtım programında konuşan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehirde tarihi bir anı şahitlik ettiklerini söyledi.

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ BU PROJENİN BAŞPEHLİVANI”

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, konuşmasında güçlü olmanın ve güçlü kalmanın yolunun kendi kendine yetebilmek ve üretebilmek olduğunu belirterek, “Milletçe mutluyuz, gururluyuz. Cumhuriyetimizin 100. yılında yine cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı bu şehirde, bu mekanda tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. 100 yıldır özlemini çektiğimiz yerli ve milli otomobilimize kavuşmuş durumdayız. Hayırlı ve uğurlu olsun diyorum. Tabii ki bu projenin başpehlivanı Sayın Cumhurbaşkanımız. Onun için başta Sayın Cumhurbaşkanımıza sizler adına şükranlarımı sunuyorum. Yine bu projede emeği geçen ve katkısı olan teknisyenlerimizi, mühendislerimizi, emekçilerimizi ve girişim grubunu tebrik ediyoruz” dedi.

Vali Şimşek, “Millet olmak demek aynı vatanda hür bir şekilde yaşamak, farklılıkları ortak hayallerle birleştirmek, hüzünlerin üstünde ortak sevinçlerle gelmek, hedeflere ortak olarak ulaşmak demektir. Hiç kuşku yok ki cumhuriyetin yeni yüzyılına damga vuran bu proje, Türkiye vizyonunu güçlendirmiştir. Türk havacılık tarihinin kurucularından hemşehrimiz Nuri Demirağ’ın ve mühendislerimiz Nuri Hürkuş’un hayallerinin gerçeğe dönüştüğü zamanları yaşıyoruz. İnşallah ülkemizin gururu bir Türk markası olarak yurt içinde ve dünyanın birçok ülkesinde yolları süsleyecektir” diye konuştu.

“SİVAS’A, ÜLKEMİZE, MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN”

“Sivas’a gelen herkes, tarihi eserlerimizi, doğal güzelliklerimizi görür. Ama Sivas’ın asıl güzelliği, insan kaynağıdır. Bugün burada, bu tarihi ana şahitlik etmekten dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Sivas’ın, ülkemizin geleceğine katkı sağlayacak böyle bir projeye ev sahipliği yapması ayrı bir gurur vesilesidir. Bu otomobil, bu şehrin otomobili olacak. Tarihi bir adımı hep birlikte attık, bu otomobili hep birlikte kullanacağız. Sivas’a, ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Togg’un ilk prototipi 2019 yılında tanıtılmıştı ve o zamandan beri üretim süreci devam ediyordu. Türkiye’nin ilk yerli ve milli arabası Togg’un seri üretimine 2022 yılında başlanması planlanıyor. Togg, Türkiye’nin elektrikli araba pazarında öncü bir rol oynamayı hedefliyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi