Tofaş’ta tanıtım isyanı!

Tofaş’ta tanıtım isyanı!
19:00 - Ocak 6 2021 Çarşamba

Türk Metal Sendikası Bursa’da 7 bin çalışanı olan Bosch, Renault ve Tofaş’ın fabrika işçilerine düzenli olarak ödenen banka terfi ücretleri farkı Tofaş işçilerini öfkelendirdi.

Aynı sendikaya bağlı Bosch ve Renault Fabrikaları, bankalardan yıllık 2 bin 250 lira, üç yıl nakit 6 bin 750 lira promosyon alırken, Tofaş çalışanlarının Yapı Kredi Bankası’ndan yılda sadece 470 para puan alması kafa karıştırıcıydı. Koç Topluluğu. Bir araya gelen işçiler sendikaya başvursalar da “Yapabileceğimiz bir şey yok, Tofaş Yapı Kredi Bankası ile çalışıyor. Banka aynı grup olduğu için maalesef yaptırım gücümüz mümkün değil” cevabını aldılar.

“Promosyonlar eşit olmalıdır”

Ayaklanan Tofaş işçileri, karşılaştıkları adaletsiz durum karşısında fabrika içindeki sosyal iletişim ağı üzerinden seslerini duyurmaya çalışıyor.

2 hafta boyunca hiçbir yanıt alamadıklarını belirten işçiler, “Herkes Tofaş gibi Türkiye’deki en iyi fabrikalardan örnekler göstermeli, Bosch’tan örnekler göstermeli ve bir seferde Renault’da iyileştirmeler yapmalıyız. Almak istiyoruz. Paranızın emeğini biz sağlıyoruz.Aynı banka yerine üç yıl 6 bin başka bir iş bıraksın 750 lira versin, bize 470 para puan versin eşitlik nerede maalesef başkalarında görüyor ve önemsiyoruz. Koç Topluluğu fabrikalarında promosyonlar eşit olmalı. “Promosyonların nakit puanla değil, Bosch Fabrikasında olduğu gibi gerçek Türk Lirası olarak verilmesini istiyoruz.”

2015 yılında Tofaş Fabrikası’nda ilk işçi eylemi aynı sendikaya üye Tofaş, Renault ve Bosch fabrikalarındaki işçilerin zam oranlarındaki farklılıklar nedeniyle başladı ve ardından Renault çalışanları da işten çıktı. Devam eden endüstriyel eylem nedeniyle günlerce Türkiye ekonomisine derinden zarar verdi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi