Tödürge Gölü Buz Tuttu

Tödürge Gölü Buz Tuttu
22:00 - Aralık 26 2021 Pazar

Sivas’ta sıcaklıkların -30 dereceye yaklaşması nedeniyle çok sayıda yol ve yerleşim yerine ulaşım kapanırken, vatandaşlar ise sıcaklığın aşırı düşmesine bağlı sorunlarla karşılaştı. Hava sıcaklıklarının çok düşük seviyelere düşmesiyle birlikte kar yağışının etkili olması Sivas genelinde bazı bölgelerde su kesintilerine neden oldu. Suların donduğunu belirten Sivaslılar, aşırı soğuk havanın etkisiyle çeşmelerden zaman zaman su akmadığını, zaman zaman ise kar kaynaklı farklı sorunlar yaşadıklarını açıkladı.

Tödürge gölü ise sıcaklığın -30 dereceye yaklaşmasıyla buz tuttu. Binlerce vatandaş gölün buz tutmasıyla yılın ilk kar fotoğraflarını paylaşmak için göl çevresinde fotoğraf çektirdi. Bazı vatandaşlar ise gölün buz tutmasının ardından göl üzerindeki teknelerde fotoğraf çektirdi.

Sıcaklıklar Etkisini Koruyacak

Sıcaklıkların düşük seyretmeye devam edeceğini açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gelecek günlerde İmranlı ve bazı bölgelerde sıcaklıkların daha düşük olabileceği uyarısında bulundu. Meteoroloji tahminlerine göre Sivas’ta hava sıcaklıkları gelecek 5 gün içerisinde eksi seviyelerde olacak ve yer yer kar yağışı ile birlikte karla karışık yağmur yağışı görülecek. Sivas’ın iç kesimlerinde ise sıcaklıkların -20’nin altına düşmesi beklenmiyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi