TKDK HİBELERİ İLE ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR

TKDK HİBELERİ İLE ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR
21:50 - Şubat 23 2019 Cumartesi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından çiftçilere verilen hibeler ve bu hibeler kapsamında yapılan projeler Sivas valisi Salih Ayhan tarafından incelendi.

Sivas Valisi Salih Ayhan TKDK (Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ) tarafından çiftçilere verilen hibeler ile ortaya konulmuş olan projeler ile ilgili bilgi alıp projelerde incelemelerde bulundu. Sivas valisi Ayhan bu uygulama kapsamında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun yüzde 70 hibe Kızılkavraz köyünde hayata geçirmiş olduğu Akdur Tarım Hayvancılık İşletmesi’ni inceleyerek bu projenin yapılması aşamaları hakkında ilgili kişilerden bilgi aldı. Vali Ayhan “Kırsal Kalkınma Programı” IPARD kapsamında Sivas’ta toplamda 350 milyon liralık destek verildiğini bildirdi.

Sivas Valisi Salih Ayhan bu hazırlana tesislerin Avrupa standartlarında hazırlandığını ve bu tesisleri yerinde görme imkanını bulduklarını belirterek şunları söyledi: “ Bu tesis benzeri tesislerin çoğalması için çiftçilerimizin çeşitli alanlarda projeler hazırlaması gerekiyor. Türkiye genelinde yapılması planlanan ödemeler kapsamında yem bitkileri, mazot gübreleri ve buzağı destekleme alanında Sivas’ta bulunan çiftçilere toplamda 120 milyon lira destek ödemesi yapılacaktır. Üretimi arttırmak ve işsizliği azaltmak adına çeşitli çalışmalar yapacağız. Tarım bizler için ve halkımız çok önemli bir sektördür. Sivas tarımda ürün çeşitliliği en fazla olan illerden biridir. Gelecek zamanlarda piyasayı canlandıracak çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda ön çalışmalarımız devam etmektedir. İlimizde bulunan bütün odaları, birlikleri, özel sektörü kapsayacak çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmaları farklı bir yönetim anlayışı içerisinde birlik, beraberlik anlayışı ile devam ettirecek yol haritaları çiziyoruz. Çiftçilerimize proje hazırlanması konusunda TKDK çalışanları ve yöneticileri yardımcım olmaktadır. Sivas proje alan 42 il içerisinde en fazla proje alan ikinci il olmuştur. Kendi içimizde kapasitemizi arttırmak suretiyle sürdürülebilir bir mekanizma oluşturarak çok daha başarılı çalışmalara imza atacağız.”