Tıp Öğrencileri Sivas Kent Meydanında Şeker Ölçü!

Tıp Öğrencileri Sivas Kent Meydanında Şeker Ölçü!
22:31 - Ekim 26 2021 Salı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Cumhuriyet Tıp Öğrencileri, kent meydanında vatandaşların şeker ölçümlerini yaparak; onlara bilgiler verdi.

Cumhuriyet Üniversitesi Cumhuriyet Tıp Öğrencileri Birliği’nin düzenlediği etkinlik Sivas kent meydanında gerçekleştirildi. Kent meydanında vatandaşların şeker ölçümünü yapan öğrenciler hem tecrübe kazandılar hem de vatandaşlara bilgilendirmede bulundular. Toplamda 20 kadar tıp öğrencisi etkinliğe katılım göstererek; nöbetleşe olarak şeker ölçümünü gerçekleştirdiler.

Vatandaşların şeker ölçümlerini yapa tıp öğrencileri aynı zamanda vatandaşların boy ve kilo bilgilerini de öğrenerek; onlara bilgi verdi. Yine vatandaşların aile öyküsünde şeker sorununun bulunup bulunmadığını da soran öğrencilerin bu etkinliği vatandaşlar tarafından da büyük ilgi gördü! Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olan Zeynep Erciyes; ortalama 700 civarında vatandaşın şeker ölçümünün yapıldığını ifade ederek; böylece vatandaşlara şeker hastalığıyla ilgili bilgiler verdiklerini de ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi