Tıp merkezinde boğulmaktan kurtarılan kadının kahramanı ile buluşuyor

Tıp merkezinde boğulmaktan kurtarılan kadının kahramanı ile buluşuyor
11:12 - Haziran 25 2020 Perşembe

Bir tıp merkezinin duvarı delinmiş ve 19 Haziran’da Çukurova ilçesinin Güzelyalı Mahallesi’nde yaklaşık 20 dakika düşen şiddetli yağmur nedeniyle taşkın suyu bodrum katını doldurmuştur. Bu arada, tıp merkezine giden 79 yaşındaki Elife Canatar torunuyla fizik tedavi almak için bodrum su dolu olduğunda boğulma riskinden kurtuldu. Aniden sel sularında olan kadın, tavandaki bir demir parçasına yapışarak kurtarılmasını beklemeye başladı.

Bu arada Adana Emniyet Müdürlüğü Sualtı Polisi ekipleri, Çatalan Köprüsü’nden atlayarak intihar eden genç adamın cesedini aramak için çalışıyordu. Yağmur çok yağdığında, dalgıç polisler dışarı çıktı ve Turgut Özal Bulvarı’ndan merkeze giderken telsizden geçen duyuru üzerine tıp merkezinde sıkışan kadını kurtarmak için harekete geçti.

8 yıldır dalış yapan 10 yaşındaki bir polis memuru olan Kemal Alış, bodruma girdi ve Elife Canatar’a ulaşarak boğulmak üzereyken onu kurtardı. Yaşlı kadın Seyhan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedavi edildikten sonra taburcu edilen Canatar, onu kurtarmak isteyen polise teşekkür etmek istediğini söylediğinde, Adana Emniyet Müdürü Doğan İnci devreye girdi ve Canatar’ın eski olmasını emretti, böylece polis Canatar’ın evine gidip onu ziyaret etmesini istedi. Bunun üzerine dalış polisi Buying, Adana Emniyet Müdürlüğü Topluluk Destekli Polis Departmanı ekipleriyle Canatar’ın evini ziyaret etti.

Yaşlı kadın, önünde polisi görünce şaşırdı

Elife Canatar toplum desteği ile yüzleşti ve dalgıç polisini gördü ve “Allah sana sağlık sağlasın, beni ölümden kurtardın” dedi. Canatar, yaşadığı korku dolu anları şöyle tarif etti:

“Tedavi için hastanedeydim. Hemşirelik hazırlıkları tamamladıktan sonra dışarı çıktı, torunum geldi ve bana, dışarıda kötü bir yağmur olduğunu söyledi.

Sonra kapı sanki bomba koydular gibi gülümsedi. Su doldurmaya başladı. Kanepe beni tersine çevirdi, yeni çıktım, ama ayaklarım yere değmiyordu. Su beni sürekli çeviriyordu, sonra tavandan bir şey aldım ve ‘Kimse yok’ diye bağırmaya başladım. Kendi kendime gittiğimi söylediğimde, bu çocuk ‘Sesinizi teyzeni ver’ dedi ve ‘Işığı görürseniz, hareket etmeyin’ dedi. Bana geldi ve yeleğimin yakasından aldı ve o sırada beni çıkardı. ”

O günü asla unutamayacağını açıklayan Canatar, “Allah işinin gücünü getirsin.

Dalgıç Kemal Alış, “Görevimi yaptım, teyzemin sağlığının yerinde olması çok sevindirici. Sana bir şey olursa teyze, beni de güvenlik için arayabilirsin, hep seninleyiz.”

Polisler yaşlı kadına çiçek verdi.

ALAKALI HABERLER

Dalgıç polis su basmış Tıp Merkezi bodrum katında kadını kurtardı

Fatih Keçe – Serkan Çetinkaya

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi