Times Meydanı’nda Türk kahvesi tanıtıldı

Times Meydanı’nda Türk kahvesi tanıtıldı
15:00 - Aralık 6 2020 Pazar

Türk kahvesinin 5 Aralık 2013 tarihinde UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsilci Listesi’ne dahil edilmesinin ardından, Türk kahvesinin tanıtımını artırmak ve kahve seven toplumları yakınlaştırmak için kurulan Turkish Coffee Lady Vakfı’nın girişimleri birbirine, meyve verdi.

ABD’nin başkenti Washington’un belediye başkanı Muriel Bowser, vakfın girişimiyle 5 Aralık’ı “Dünya Türk Kahvesi Günü” olarak ilan etti. New York Times Meydanı’nda dev reklam panolarında Türk kahvesi tanıtıldı.

Akademisyenler, kahve sektörünün önde gelen isimleri, sanatçılar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı sanal kutlamada ABD ve Türkiye’den konuşmacılar yer aldı. Muriel Bowser’dan Dünya Türk Kahvesi Günü için tebrik mesajı geldi. Bowser, “Washington’da yaşayan 706.000 kişi adına Türk Kahvesi Hanım Vakfı’na bu zengin geleneği paylaştığı ve kültürlerarası köprüler kurduğu için teşekkür ediyorum.” Dedi.

2012 yılından bu yana gönüllü bir ekip ile Türk kahvesi kamyonu ile dünyayı dolaşan ve Türk Kahvesi Leydi Vakfı’nın kurucusu olan Gizem Şalcıgil White, “Türk kahvesi dünyada eşi benzeri olmayan çok önemli ve kültürel bir miras. Ancak Amerika’da günde 400 milyon fincan kahve … Bu bağlamda 500 yıllık kahve kültürümüzü kutlayacağımız bu anlamlı günde Amerikalılar Türk kahvesi kültürünün ve mutfağının zenginliğini hem sanal etkinliklerle hem de eğlenceli sunumlarla takdir edecekler. 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü’nde Washington Belediye Başkanı’nın açıklamasıyla Amerika’da ilk kez Türk kahvesi ile ilgili resmi bir bildiri yayınlandı.Ayrıca Türk kahvesi tanıtımı, Times Meydanı gibi dünyanın merkezi noktaları … “Bu ruru Türk halkımızla paylaşmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz.”

Akasya Yaşaroğlu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi