Ticari taksi şoförünün ‘corona müşterisi’ korkusu: “İndirirsem, bir şekilde gidersem”

Ticari taksi şoförünün ‘corona müşterisi’ korkusu: “İndirirsem, bir şekilde gidersem”
16:12 - Kasım 26 2020 Perşembe

Kırıkkale Valiliği koordinasyonunda İl Salgın Kontrol ekipleri tarafından şehir genelinde eş zamanlı corona virüs denetimleri gerçekleştirildi. Denetimler sırasında toplu taşıma araçları tek tek kontrol edildi. Özellikle yolcu kapasitesi sınırlaması, HES kodu, maske takma zorunluluğu ve ulaşım araçlarında gerekli hijyen / temizlik önlemleri kontrol edildi.

İçişleri Bakanlığı’nın “Kovid-19 Denetimleri” genelgesi kapsamında, valiler ve kaymakamların koordinasyonunda il ve ilçelerde; Pazar yerleri, toplu taşıma araçları ve alışveriş merkezleri başta olmak üzere çok sayıda vatandaşın bulunabileceği yerler için yoğun incelemeler yapıldı. Ticari taksi ve toplu taşıma araçlarının sürücüleri için ‘HES kod’ kontrolleri yapıldı. Zafer Caddesi’ndeki durakta taksici olan Halil Akdoğan, “Beni her gün kontrol ediyorsun” diyerek denetim ekiplerine tepki gösterdi. Görevli, ihtiyati kontrollerin yapıldığını söyledi. Bazı taksi şoförleri de ‘koronalı müşterilerden’ korkuyor.

Öte yandan şehrin mahalle pazarlarında ve alışveriş merkezlerinde incelemeler devam ediyor.

“Korkuyoruz, akşama kadar kaç kişiyle uğraşıyoruz”

Atatürk Bulvarı’nda 6 yıldır taksi şoförlüğü yapan Ömer Ünsal, “Zaten her şeyi teftişe gerek kalmadan tamamlıyoruz. Eksikimiz yok, sadece hastalık var. Korkarız kaç kişi bilmiyoruz Akşama kadar uğraşıyoruz, test yaptırmak için hastaneye gidiyorum. ‘Yine de indirirsem, yine de gidersem indiririz, sonra aracın içini temiz bir şekilde yıkarız.

Hasan Ay

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi