Ticaret Bakanlığı’ndan Sıkı Fiyat Denetimi

Ticaret Bakanlığı’ndan Sıkı Fiyat Denetimi
22:39 - Aralık 24 2021 Cuma

Ticaret Bakanlığı’na bağlı ekipler ve çeşitli kurumlardan yetkililer Türkiye genelinde marketlerde fahiş fiyat denetimini sürdürüyor. Son olarak İstanbul ve Ankara dışında Sivas, İzmir, Adana ve birçok ilde benzer uygulamaların gelen şikayetler üzerine denetlenmesi beklenirken, yetkililerin sık sık yaptıkları denetimlerin gelecek hafta daha fazla artmasının beklendiği açıklandı.

İstanbul ve Ankara’da marketlere yönelik düzenlenen fahiş fiyat denetiminde çeşitli ürünlerin önceki ve sonraki fiyatları karşılaştırılarak haksız uygulamalara karşı ceza uygulandı.

Türkiye Genelinde Uygulanıyor

Ticaret Bakanlığı tarafından zaman zaman tüm illerde uygulanan denetimlerin gelecek haftalarda Sivas, Elazığ, Malatya ve diğer bölge illerinde de daha sık uygulanmasına yönelik beklentiler var. Özellikle döviz kuru nedeniyle fiyatlarını artıran ancak düşüş sonrasında fiyatlarda indirime gitmeyen işletmelere yönelik ağır cezaların uygulanması bekleniyor.

Sivaslı vatandaşların geçtiğimiz haftalarda Bakanlık ve ilgili kurumlara gönderdikleri şikayetlerin de incelenerek gerekli işlemlerin yapılması öngörülmekte. Sivas’ta bazı marketlerde sınırlı ürün satışı ve fahiş fiyat uygulamaları olduğuna dair sosyal medyada birçok paylaşım yapılmıştı.

*Sivas’ta fahiş fiyat cezası uygulanan büyük işletme henüz yok.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi