TGRT FM’in yeni frekansı 93.2 oldu

TGRT FM’in yeni frekansı 93.2 oldu
20:00 - Eylül 21 2020 Pazartesi

Çamlıca tepesinin siluetini değiştiren ve buradaki görüntü kirliliğini ortadan kaldıran TV ve radyo kulesi sayesinde yayın akışının kalitesi de artırıldı. Küçük Çamlıca Kulesi’ndeki ikinci yayın testleri de başarıyla tamamlandı. Konuyla ilgili bilgi veren Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Tüm radyo yayınlarını Çamlıca Tower’a taşıdık. 3,5 kilovat güçten maksimum 5 kilovata çıktık. Yayınlar sorunsuz devam ediyor. Televizyon yayını da başarılı oldu. Bu hafta itibari ile Çamlıca’daki görüntü kirliliğine son vereceğiz. Tüm antenler temizlenecektir. Yedek kuleyi yıl sonuna kadar tamamlayıp yayınların sürekliliğini sağlayacağız. 369 metre yüksekliğinde, 10 bin metrekare alanda ve deniz seviyesinden 578 metre yükseklikte bulunan kule, şehrin yeni turistik merkezlerinden biri haline geldi. Yakında seyir teraslarında hizmete girecek. “Dedi.

TGRT FM Genel Müdürü Sait Eken yeni dönemle ilgili şunları söyledi: Bugün itibariyle yeni kuleden yayına başladık. 93.1 olan frekansımız 93.2 olarak değiştirildi. Çamlıca Tower’da yapılacak yayınlar RTÜK’ün kontrolünde olacak. Bu nedenle düzenli bir yayın sağlanacaktır. Her iki radyonun frekansı diğerini etkilemeyecektir. Çünkü tüm radyoların yayın güç seviyesi eşit olacak ”dedi.

RTÜK’e başvurduk

“TGRT FM 93.1, İzmit, Adapazarı ve Bursa’da 93.2’den fazla yayın yapsın diye frekans düzenleme talebimizi RTÜK’e ilettik” diyen Sait Eken, “Hedefimiz İstanbul ile bütünlük sağlamaktır” dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi