TFF futbolun durumunu ve talimatlarını değiştiriyor

TFF futbolun durumunu ve talimatlarını değiştiriyor
19:00 - Aralık 21 2020 Pazartesi

TFF, koronavirüs dönemine özel futbol durumunu ve talimatlarını değiştirdi. Federasyondan yapılan açıklamada, değişiklikler sonucunda takımların 9 kişi ile sahaya gidebileceği belirtildi. Bu sayıyı alamayan kulüpler varsayılan olarak yenilmiş sayılacaktır. Değişen kuralların 2020-2021 sezonunun ikinci yarısından itibaren geçerli olacağı belirtildi.

TFF’nin konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“TFF Yönetim Kurulu’nun 21.12.2020 tarihli toplantısında; Covid-19 salgınının olumsuz etkileri göz önünde bulundurularak sadece bu süreç için Tüzük ve Talimatlarda değişiklikler yapıldı.

Buna göre; Liglerin ikinci yarısının ilk resmi karşılaşmasından başlayarak A Takım Listesindeki oyuncu sayısı sırasıyla Süper Lig ve TFF 1. Lig için 35’e, Misli.com 2.Lig ve 3.Lig için 30’a çıkarılacaktır. kulüplerin kadrolarını daha kolay oluşturmasını sağlamak. Kulüpler ayrıca, kulüplerine kayıtlı profesyonel ve amatör futbolcuları 01.01.2000 ve sonrasında doğmuş olmak kaydıyla A Takım Listesi’ne girmeden en az 6 ay süreyle oynayabilecekler. A Takım Listelerine dahil olması gereken oyuncular için kayıt süreleri de kısaltıldı.

Ayrıca, transfer edilen oyuncuların sözleşmelerinin tescili için kulüplerden talep edilen Sosyal Güvenlik Kurumu ve Vergi Dairelerine vadesi geçmiş borcun bulunmadığına dair belge ibraz etme yükümlülüğü, ikinci devir ve kayıt döneminde uygulanmayacaktır. 2020-2021 futbol sezonu.

Ancak; Yine Liglerin ikinci turunun ilk yarışmalarından geçerli olan Covid-19 PCR test sonuçlarına göre, olumlu vakalar ve hastalığı olanlar nedeniyle maçlarda herhangi bir gecikme olmayacak. Futbol Müsabakası Talimatı’na göre kulüpler sahaya minimum 9 kişi ile girebilecek, aksi takdirde varsayılan olarak mağlup olacaklar. “

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi