TFF açıklandı! Süper Lig 21 takımla oynanacak

TFF açıklandı! Süper Lig 21 takımla oynanacak
17:00 - Ağustos 2 2020 Pazar

TFF, son zamanlarda gündemde olan 22 takım Süper Lig iddiaları üzerine resmi sitede bir açıklama yaptı. Kararlarının geçerli olduğunu belirten federasyon şu açıklamayı yaptı:

“Türkiye Futbol Federasyonu Süper Lig Kurulu 29 Temmuz 2020’de Lig 1, Lig 2 Ligi ve Lig 3’e verildi. Son zamanlarda ligde bir düşüş olacağına dair bir açıklamada, çeşitli değerlendirme konuları doğdu.

Özellikle Süper Lig’de, bazı kulüpler ve menajerler ile bazı grupların takım sayısını artırma konusunda çeşitli görüşler dile getirildi.

Süper Lig’deki son takımın, TFF 1. Lig Play-Off Finalindeki cezalar nedeniyle Fatih Karagümrük olduğunu hatırlatmak isteriz.

Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın 22 takım ile sosyal medyada Süper Lig oynamasına ve Adana Demirspor’un Süper Bu amacının ötesinde olmasına rağmen, finalin kaybedilmesinden sonra Fatih Karagümrük’ü tebrik ediyor. Lig’e dahil olma yönünde “ilgili yerlerle tanıştığını” ifade etti.

Bu tür söylemler kamuoyunda farklı yorumlara ve beklentilere yol açar ve Türk futboluna da zarar verir.

TFF Yönetim Kurulu’nun Süper Lig’de 20 takım ile 21 takımla 2020-2021 sezonu oynayacağını; Kulüpler Birliği’nin ortak talebi üzerine düşüşü ligden kaldırmaya karar verdi.

Saygılarımla halka duyuruldu. “

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi