Ankara-Sivas yüksek hızlı treni test sürüşlerine devam ediyor

Ankara-Sivas yüksek hızlı treni test sürüşlerine devam ediyor
14:31 - Haziran 11 2021 Cuma

2008 yılında tüm devlet protokolünün katıldığı törenle temeli atılan Ankara-Sivas arasını 2 saate indirecek yüksek hızlı tren test sürüşlerine devam ediyor.

Ankara-Sivas arası ulaşımın 2 saate, Ankara-Yozgat arası ulaşımın ise 55 dakikaya inmesini sağlayacak yüksek hızlı tren projesinde artık sona gelindi. 4 Eylül tarihinde hizmete girmesi planlanan tren ile ilgili olarak tüm istasyonlarda çalışmalar son hızıyla devam ederken, en küçük bir kaza veya aksaklığa mahal vermemek için tüm çalışmalar dünya standartlarında, profesyonelce ve titizlikle gerçekleştiriliyor. Test sürüşleri kapsamında Sivas-Kırıkkale arasında seferler icra eden yüksek hızlı trenin son seferine TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun’da katılarak Sivas’ta yapımı devam eden Yüksek Hızlı Tren Garı ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Test sürüşü sonrasında açıklamalar yapan Uygun, projede emeği geçen herkese teşekkürlerini iletirken, Sivas için bir hayalin gerçek olmak üzere olduğunu ve bu proje ile Sivas’ın batıya çok hızlı bir şekilde yakınlaşacağını ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi