Terör örgütünün ‘Sincar’ oyunu

Terör örgütünün ‘Sincar’ oyunu
10:00 - Kasım 26 2020 Perşembe

Irak’ın kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin yoğun operasyonları nedeniyle derinden sıkışıp kalan terör örgütü PKK’nın Irak Hükümeti ile Irak Bölgesel Kürt Yönetimi arasındaki Sincar Anlaşması nedeniyle de sıkıntı yaşadığı belirlendi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre Irak Hükümeti ile Erbil arasındaki Sincar Anlaşması, halkın evlerine dönmesi ve Şengal’i KBY yönetimine bağlamasının yolunu açtı.

Anlaşma kapsamında Sincar konusunda yeni bir yönetim tarzı üzerinde çalışırken, bölgede barışın sağlanmasına yönelik düzenlemeler de başladı. Tüm gelişmeler Sincar halkının tekrar evlerine dönmesinin önünü açarken, terör örgütü PKK’nın bölgedeki varlığı sorun oldu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin yoğun operasyonları nedeniyle köşeye sıkışan terör örgütü, Sincar Anlaşması’nın kırılması için çalışmalara başladı. Bölgenin gelir kaynaklarına yönelik saldırılarını artıran terör örgütünün Bağdat ile Erbil arasındaki uçurumu kırarak KBY yönetimini zayıflatmaya ve Sincar’da kalmaya devam etmeye çalıştığı belirtildi.

Güvenlik kaynakları, terör örgütünün son saldırılarını bölge halkının evlerine dönmesini engellemek için gerçekleştirdiğini belirterek, teröristlerin bölgede kalmaya devam etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Banttan gelen görüntülerle algı yaratmaya çalışıyorlar

Öte yandan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yoğun operasyonları nedeniyle saklandıkları yerlerden ayrılamayan terör örgütü sözde yöneticilerinin, terör örgütü içinde artan kaçışları önlemek için farklı yollar denediği belirlendi.

Kandil’in güneyinde Şengal’e geçerek mağaralarda saklanan terör örgütü elebaşlarının, Mehmetçi’nin geçtiğimiz günlerde hem havadan hem de karadan gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar nedeniyle dışarı çıkamadığı belirlendi.

Daha önce sözde yöneticiler tarafından kamera önünde yapılan görüşmelerin yerini, şimdi bilinmeyen kasetten görüntüler aldı.

Güvenlik kaynakları, bu durumun örgütün sözde elebaşlarının yaşadığı ölüm korkusunu açıkça ortaya çıkardığını belirtirken, örgütün artan dağılma ve kaçışları azaltmak için her türlü çabayı gösterdiğini de delil olarak değerlendirdiler.

Mevlüt Hasgül

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi