Terör örgütünün kalkan olarak kullanmak istediği hastanede 100 bin hastaya şifa

Terör örgütünün kalkan olarak kullanmak istediği hastanede 100 bin hastaya şifa
14:00 - Ekim 13 2020 Salı

Yaklaşık bir yıl önce PKK / YPG terör örgütüne karşı düzenlenen Barış Pınarı Harekatı, bölgede yaşayan Suriyelilerin son teknoloji ile donatılmış hastanede şifa bulmasını da sağladı. Ras al-Ayn Hastanesi terör örgütünden kaçarken yere yerleştirilen bomba, Türkiye tarafından restore edilerek son teknoloji malzemelerle donatıldı.

Türkiye’deki hastanelerden fark yok

Türkiye’den hekimlerle çalışan Suriyeli hekim, hastanede toplam 32 doktor görev yapıyor. 205 Suriyelinin çalıştığı hastanede günde 10 ameliyat yapılıyor. 10 yetişkinde 106 yatak kapasiteli hastane ve yenidoğanlar dahil 9’lu 19 yoğun bakım yatağı kapasitesi ile Türkiye’de yapılan tüm tetkikler yapılabilmektedir. 24 saat acil sağlık hizmetlerinin verildiği hastanede yılda 100 binden fazla hasta tedavi ediliyor.

Yılda 100 bin kişi tedavi ediliyor

Yaklaşık bir yıl önce faaliyete geçen hastanede bugüne kadar yaklaşık 100 bin hastanın tedavi edildiğini söyleyen Hastane Başhekimi Mehmet Kemal Emem, “Aralık 2019 itibari ile hizmete girdi. Sadece acil serviste hizmet veriyorduk.Şu an itibariyle toplam 106 yatağa ulaştık. Toplamda 9 yenidoğan dahil 19 yoğun bakım yatağımız var. 3 salonda şu anda tam teşekküllü hizmet veriyoruz. tıbbi laboratuvarımızı ve görüntüleme ünitemizi hayata geçirdik.Tüm testleri Türkiye laboratuvarımızda yapıyoruz. Hastane hizmetlerimizde 25 uzman 32 hekim ile ”Hastanede 205 Suriyeli çalışanımız da var. Günde 10 ameliyat yaptığımız hastanede yılda yaklaşık 100 bin hastayı önemsiyoruz. “

Teröristler kaçarken yere bomba attı

Barış Pınarı Harekatı’nın ardından hastanede yapılan incelemede terör örgütünün hastane zeminine bomba bıraktığı ortaya çıktı. Bombaların etkisiz hale getirilmesinin ardından tamir edilen hastane, kısa sürede bölge halkına hizmet vermeye başladı.

Ahmet Kolsuz – Şinasi İnan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi