Terör örgütü PKK’nın sözde Gabar Cephesi takım sorumlusu tutuklandı

Terör örgütü PKK’nın sözde Gabar Cephesi takım sorumlusu tutuklandı
12:12 - Aralık 13 2022 Salı

Eren Abluka Sonbahar-Kış-15 operasyonu kapsamında, Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı tarafından Güçlükonak ilçesi Gabar Dağı bölgesinde 3 terörist silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmiş, operasyonun devamında 1 terörist de sağ olarak ele geçirilmişti.

Etkisiz hale getirilen teröristlerin kimlikleri belirlendi. Teröristlerden birinin sözde YJA-Star Sorumlusu, Terör Arananlar Listesinde Gri kategoride yer alan Sılav Koçer kod adlı Behiye Kaçar olduğu belirlendi.

Şehidimizin kanı yerde kalmadı

Diğer teröristin Terör Arananlar Listesinde Gri kategoride yer alan ve örgütün sözde özel kuvvetlerinde bulunan Agit Nizip kod adlı Yakup Demir olduğu, teröristin 6 Mayıs 2019 tarihinde Gabar Dağı Karageçit mevkiinde 6’ncı Piyade Komando Tugay Komutanlığınca icra edilen operasyonda, P.Söz.Er Görkem Akkuş’un şehit edildiği silahlı saldırı olayına katıldığı belirlendi.

Operasyonların devamında, JÖH ve Jandarma Komando Timleri ile çatışmaya giren ve bir mağarada sıkıştırılan 1 terörist silah ve teçhizatı ile birlikte sağ olarak ele geçirilmişti.

PKK’nın sözde Gabar Cephesi takım sorumlusu tutuklandı

Sağ olarak ele geçirilen teröristin ise 2020 yılında yurt içine gönderilen sözde Gabar Cephesi Geli Takımı sorumlusu Bermal Zilan kod adlı Mihriban Sekmen olduğu, 2017 yılında Hakkari’nin Şemdinli ilçesi kırsalında PKK/KCK-PYD/YPG tarafından gerçekleştirilen birçok silahlı saldırı olayına katıldığı tespit edildi. Gözaltına alınan terörist, adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Oğuzhan Halil Özbek

 

İLGİLİ HABER

Turuncu kategoride yer alan terörist etkisiz hale getirildi

İLGİLİ HABER

Gri kategorideki terörist Siirt’te etkisiz hale getirildi

İLGİLİ HABER

İçişleri Bakanı Soylu: ‘Gri kategorideki örgüt mensubu teslim oldu’

İLGİLİ HABER

İçişleri Bakanlığı: ‘1’i turuncu kategoride 2 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi’

İLGİLİ HABER

Gri kategorideki PKK’nın mayıncısı terörist etkisiz hale getirildi

İLGİLİ HABER

Yeşil kategoride aranan terörist Mardin’de etkisiz hale getirildi

İLGİLİ HABER

Gara’da operasyon! Kırmızı kategoride aranan Nazlı Taşpınar etkisiz hale getirildi

iha.com.tr üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, fotoğraf ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi