Kangal ilçesindeki termik santrale kilit vuruldu

Kangal ilçesindeki termik santrale kilit vuruldu
19:40 - Ocak 1 2020 Çarşamba

2013 yılının Ağustos ayında Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından satın alınan Kangal Termik Santrali filtre kullanma zorunluluğuna uymadığı sebebiyle mühürlendi.

Geçtiğimiz günlerde meclisten geçmesine rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından veto edilen filtre takılması zorunluluğuyla ilgili kontrollere başlandı. Kangal Termik Santralinin hala filtre takma işlemini tamamlamaması sebebiyle kilit vuruldu.

Firma tarafından yapılan açıklamada 2016 yılında konuyla ilgili bir danışmanlık firmasıyla anlaşıldığı ve 2019 yılının sonuna kadar filtre takılması işlemlerinin takılmasıyla ilgili taahhüt alındığı belirtildi. Filtrelerin kurulumunun tamamlanmasına rağmen aktifleştirmek için rehabilitasyon sürecinin beklendiğini belirten yetkililer mühür vurulmasına engel olamadı. Yaklaşık 2,000 kişilik bir işgücünün var olduğu termik santralin yeniden ne zaman açılacağı bilinmiyor.

Yorumlar (1)
  • MU
    murat gerçek
    4 sene ago
    Yaklaşık 2,000 kişiden bahsediliyor. Bu fabrikanın yararını sadece iki bin kişiyle sınırlı tutmamak gerekiyor tabi ki. Bütün ülke için önemli. Kapatmak yerine daha da büyümesine yardımcı olmak lazım. Yurt dışından elektrik temin etmek kimin hoşuna gidiyor. Ancak bu ülkeyi sahiplenemeyenlerin hoşuna gider. O zaman bu yatırımları desteklemeliyiz.
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi