Tepkilerin ardından klimaları sökülen 472 yıllık Mihrimah Sultan Camii Külliyesi havadan görüntülendi.

Tepkilerin ardından klimaları sökülen 472 yıllık Mihrimah Sultan Camii Külliyesi havadan görüntülendi.
11:12 - Ağustos 11 2020 Salı

1548 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından kızı Mihrimah Sultan adına Mimar Sinan tarafından yaptırılan Mihrimah Sultan Camii’nin Tıp Merkezi bölümünün bacalarına asılan klimalar sosyal medyada tepkiye neden oldu. tarihi dokuya verilen zarar ve görsel kirlilik. Klima üniteleri kompleksin tarihi dokusuna zarar verirken, vatandaşlar tarafından sosyal medyada bu tür tarihi eserler üzerinde yapılan çalışmalarda daha dikkatli olunması ve tarihi dokuya zarar vermemeye özen gösterilmesi istendi. Geçen gün yapılan işin ardından kurulan klimalar kaldırıldı. Klima ünitelerinin söküldüğü tarihi cami drone ile havadan görüntülendi.

ALAKALI HABERLER

İstanbul’un 472 yıllık camisinde klima görüntüsü

Klima üniteleri kaldırıldı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise, “Üsküdar’da Mihrimah Sultan Külliyesi’nin bir bölümünde Tıp Merkezi olarak hizmet veren tarihi binanın bacalarındaki klimalar sosyal medya hesabından kaldırıldı. İstanbul’un kültürel ve tarihi kalıntılarının gelecek nesillere aktarılması için birlikte çalışmaya devam edeceğiz ”dedi.

İstanbullular kararı destekledi

Öte yandan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’ya teşekkür ederek, Üsküdar’da vatandaşlar için klima ünitelerinin kaldırılması kararının uygun olduğunu belirtti.

Aykut Zor

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi