Temyizde Şule Çet davasında kanuna mahkum olan hapis cezaları bulundu

Temyizde Şule Çet davasında kanuna mahkum olan hapis cezaları bulundu
14:12 - Haziran 17 2020 Çarşamba

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet’in Ankara’daki bir plazanın 20. katından kuşkuyla ölümü üzerine dava açıldı ve mahkeme sanıklar hakkındaki kararını 4 Aralık 2019 tarihli duruşmada açıkladı.

Buna göre, şüpheli Çağatay Aksu, bir suçu gizlemek, kanıtları ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak veya yakalanmamak için “kasıtlı öldürme” suçlarından 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı ve ” cinsel saldırı “ve” özgürlüğünden yoksun bırakma “. Diğer sanık Berk Akand’ın Aksu’nun bu suçlarda suçlandığına yardımcı olduğu tespit edildiğini belirten mahkeme, Akand’a bir suçu gizlemek, kanıtları ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak için “kasıtlı öldürme”, “cinsel saldırı” ve “özgürlük” konularını anlattı. yakalanmak. Suçlara yardım ettiği için 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yerel mahkemenin kararı sanıkların avukatları, Şule Çet’in yakınları ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verildi. Başvuruyu değerlendiren Ankara Bölge Asliye Hukuk Mahkemesi, 1. Ceza Mahkemesi dava hakkında kararını verdi.

Temyizde, “Mağdurun zor durumda olduğunu bilen şüpheli, Çağatay’ı olay gecesi iş bulma sözü ile sarhoş yere çağırdı ve psikolojik baskı uygulayarak plazaya geldi. ve yüksek düzeyde alkol bulunan sanığın, mağdur bu durumu kabul etmediği zaman şikayet edileceğinden, devlette kalacağını düşünerek işlenen cinsel saldırı suçunun ortaya çıkmasını önlemek için kurbanı reddetmiştir. bir meyilli olarak işlediği cinsel saldırı suçunun delillerini ortadan kaldırmak için plazanın 20. katından itibaren, sancı bilinç kaybettiği ve intihar ettiği için öldü, boğazını sıktı veya öldü. öldürülerek öldürüldüğü anlaşılan, kasten öldürme suçları, cinsel saldırı suçunu gizlemek ve özgürlüğün kanıtlarını ortadan kaldırmak için özgürlüğünden yoksun bırakma suçlarıyla cezalandırıldı suç; 7 nci madde kapsamında iştirak olarak işlenen suçları işlediğine dair açık bir kanıtı bulunmayan sanık Berk Akand, davalı davasında onunla birlikte olmak üzere sanık Çağatay ve kurban Şule ile aynı ortamda sabittir. sanık Çağatay, onu engellememiş ve manevi yardım sağlamamıştır. Davalı Çağatay’ın cinsel saldırı kalitesine, özgürlüğünden yoksun bırakılmasına ve kasıtlı öldürmeye yardım etme kapasitesine katılımı konusunda ilk derece mahkemesinin kabulü ve uygulanmasında herhangi bir hata olmamıştır. “Dedi.

Abdullah Sarıca

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi